Opinie: SP stelt communistisch gedachtengoed boven individuele vrijheid
Het debat.

Opinie: SP stelt communistisch gedachtengoed boven individuele vrijheid

In de bibliotheek was donderdag 8 maart het culturele debat in het kader van de verkiezingen. Op de stelling 'Je culturele ontwikkeling is afhankelijk van je woonsituatie' werd opmerkelijk gereageerd. 

André Oldenkamp

André Oldenkamp

ChristenUnie Zutphen-Warnsveld

De SP stelt dat de overheid moet ingrijpen om mensen naar afkomst (buitenlands) beter te verdelen over een woonsituatie. De PvdA neigde er toe zich hierbij aan te sluiten omdat het oneerlijk is dat mensen zelf geen invloed hebben op waar ze geboren worden en niet de keus hebben om in vrijheid te kiezen. Hoezeer dat laatste ook waar is; ik krijg persoonlijk kippenvel van deze gedacht.

De individuele vrijheid van mensen moet op basis van artikel 1 van onze grondwet altijd voor opstaan en de overheid heeft niks te reguleren op basis van afkomst!! Hoe verzin je het om dit ook maar te opperen. Mag je wat doen aan een oneerlijke verdeling? Ja, natuurlijk. Vanuit maatschappelijke betrokkenheid vind ik het zelfs een persoonlijke opgave. Overigens begint die bij mij dan echt niet bij cultuur. Als het gaat om oneerlijk is persoonlijke aandacht en hulp bij primaire levensbehoefte vele malen belangrijker.

Als we nu allemaal om ons heen kijken en iemand die kwetsbaar is helpen als we kunnen, als is het maar iets kleins. Is dat veel belangrijker dan een politiek debatje op basis van onzin.

 

 

Disclaimer

LokaalGelderland biedt ruimte voor opiniestukken. Echter moeten ze uiteraard wel journalistiek verantwoord zijn. Het opiniestuk is niet geschreven uit naam van LokaalGelderland, maar uit naam van de auteur. Jouw opiniestuk op LokaalGelderland.nl? Neem contact op via [email protected].
Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.