Stadspartij: maak een derde brug over de IJssel

Stadspartij: maak een derde brug over de IJssel

Alle verkiezingsprogramma's liggen weer klaar (hier) voor wie op 21 maart naar de stembus gaat. Onze redactie heeft alle programma's doorgelezen en pikt daar in een reeks aan artikelen opvallende punten uit. Dit keer: de Stadspartij, die willen dat er een derde brug over de IJssel komt.

De Stadspartij heeft als belangrijk punt 'mobiliteit' in hun verkiezingsprogramma staan. Hier wordt onder andere over de binnenstad waar de auto 'te gast' zou moeten zijn, maar ook over de scheepvaart. Een derde brug over de IJssel zou volgens de partij een goede optie zijn. 

"De binnenstad wordt hiermee ontzien"
Hans Boersbroek (Stadspartij)

Hans Boersbroek, lijsttrekker van de Stadspartij: "De Oude IJsselbrug moet op termijn aangepast gaan worden in verband met de scheepvaart. Zie bijvoorbeeld de tweede sluiskolk in Eefde, en ook aanpassingen van diverse bruggen over het Twentekanaal. Dit om grotere type schepen te kunnen laten vragen." Ook zou een derde brug handig zijn, deze zou dan volgens de partij moeten aansluiten met de Mars. "De binnenstad wordt hiermee ontzien. Tevens is er dan een snellere doorstroming van verkeer richting Gorssel en Deventer." 

Info

In 1976 is de Cortenoeversebrug (Nieuwe IJsselbrug) aangelegd over de IJssel. Hierbij werden ongeveer de zelfde redenen gebruikt.

Onderzoek

Waar de brug exact moet gaan komen, en hoe dat moet gaan gebeuren, heeft de partij nog niet uitgezocht. "Daar is grondig onderzoek voor nodig. Ik ben geen bruggenspecialist", lacht Boersbroek. "Ik weet alleen wel dat dit een gewenste oplossing is in verband met de scheepvaart, en ook voor de automobilisten." 

Maandag deel 3 van het drieluik aan artikelen...

 

 

Lees ook: GroenLinks: er moeten elektrische bussen en fietstaxi's komen in Zutphen

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.