Eindelijk wordt in Leesten-Oost een zandweg steeds meer een 'echte' straat
De buurtbewoners.

Eindelijk wordt in Leesten-Oost een zandweg steeds meer een 'echte' straat

Eind november kwam de Laan van de Highlanders, in de wijk Leesten-Oost, weer eens aan bod in de gemeenteraad. En nu we in 2018 zitten, willen wij ook wel eens weten of er, een half jaar nadat SP fatsoen eiste, de straat niet meer op een willekeurige straat in Afrika lijkt. 

Het antwoord: Voorlopig moeten de bewoners nog in hun Four-wheel drive naar huis toe. Al is er wel wat vooruitgang. De stoepen liggen er al in en er is verlichting, maar nog geen straat dus. 

De bewoners deden eerder hun verhaal. Lees verder onder de video...

Buiten de zandweg om moet er nog meer gebeuren in de wijk: "De gemeente richt het noordelijke deel van deze weg in, rood omlijnd op het kaartje (zie hieronder het artikel, red.). De ontwikkelaar ’t Hummel legt het deel op haar terrein aan, blauw omlijnd op het kaartje. Op het bijgevoegde kaartje is exact aangegeven welke partij wat aanlegt" legt een woordvoerder van de gemeente uit.

"Op 21 december 2016 kreeg ik de sleutel, en op 21 december 2017 werd de stoep voor mijn deur gelegd"
Bewoner Axel

De verwachting is dat de gemeentelijke werkzaamheden (dus niet de zandweg zelf) in de tweede week van januari af zijn. En dat onder andere de zandweg, die door een andere ontwikkelaar gedaan wordt, in februari 2018 af is. "Ook deze partij heeft door het winterweer in december haar werkzaamheden tijdelijk moeten opschorten." Deze werkzaamheden worden gedaan door Wissels Groep en Bierhof. 

De bewoners kwamen eerder met mondkapjes naar het Stadhuis. Lees verder onder de video...

De bewoners zijn de dupe van al het gedoe. Axel, één van de omwonende van de woestijnweg: "Net voor kerst hebben ze de stoep er ingelegd. Daar zijn we heel blij mee. Maar eigenlijk was de afspraak dat alles voor 2 december al af zou zijn. Via via hebben we gehoord dat er wat wijzigingen zijn geweest bij beide partijen en dat daardoor het in februari af zou worden gemaakt. Die twee maanden konden we wel wachten. Op 21 december 2016 kreeg ik de sleutel, en op 21 december 2017 werd de stoep voor mijn deur gelegd." 

Het duurde lang

De Zutphense SP-fractie heeft lang gestreden samen met de inwoners. En nu de overwinning in zicht is, doet ze dat goed: "Mooi dat het dan eindelijk zover is, maar dat het zolang heeft moeten duren en er strijd nodig is geweest is voor iets basaals als een straat voor de deur, dat is van de zotte. Respect voor de bewoners dat ze de handen ineen hebben geslagen en geen genoegen namen met het eeuwige gekonkel tussen gemeente en ontwikkelaar" vertelt fractievoorzitter Mathijs ten Broeke. 

De kaart, eerder in het artikel genoemd.
© Gemeente Zutphen

 

 

Bekijk ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.