Blacklist voor onrustschoppers moet Zutphense kroegen een stukje veiliger maken
Foto ter illustratie.

Blacklist voor onrustschoppers moet Zutphense kroegen een stukje veiliger maken

Je misdraagt je in een kroeg, wordt weggestuurd, en gaat daarna vrolijk weer naar de volgende om je misschien daar wel weer te misdragen. Tot op heden kon dat altijd in het uitgaansleven van Zutphen, maar nu wordt daar wat aan gedaan. 

Het horecaverbod wordt weer van de plank gehaald. De politie, gemeente en horecaondernemers willen samen de Collectieve Horeca Ontzegging (CHO) weer gaan gebruiken. Overlastgevers komen dan op een blacklist te staan en zijn dan een tijdje niet meer welkom bij alle kroegen, cafeetjes en dergelijke. Een woordvoerder van de gemeente Zutphen vertelt dat het er snel moet zijn: "Dit is een kwestie van weken. Op korte termijn gaan we weer met elkaar om tafel om te bespreken hoe we hier samen uitvoering aan gaan geven."

Mochten ze niet willen luisteren en alsnog een horecazaak binnenstappen kunnen ze op een aanklacht tot huisvredebreuk rekenen. Het verbod is jaren geleden fanatiek gebruikt in de binnenstad. Eigenlijk is het nooit weggeweest, maar wel werd er geen gebruik van gemaakt. 

Uitgaansgeweld

Het hergebruiken van het horecaverbod is voortgekomen uit de forumbijeenkomst over veiligheid vorige maand. Nadat het de verkeerde kant op leek te gaan qua uitgaansgeweld is deze bijeenkomst georganiseerd. Ook gaf de burgemeester toen een uitgebreid interview over veiligheid in Zutphen (kijk hier). "We zijn met elkaar in gesprek hoe we het horecaverbod nieuw leven in kunnen blazen" aldus de redenaar. 

 

 

Bekijk ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.