Man gewond na steekpartij in Zutphense binnenstad

Man gewond na steekpartij in Zutphense binnenstad

Een man is in Zutphen in zijn arm en been gestoken. Dat gebeurde zaterdagnacht op straat in de Stationsstraat. De dader (38) uit Zutphen is zelf ook gewond geraakt. 

Enkele personen hadden een conflict waarbij de man werd gestoken. Kort na het incident kon de politie de Zutphenaar aanhouden op het Basseroord. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het incident, mede omdat hij op het moment van de aanhouding een mes bij zich had. 

Toen de politie zaterdagavond op de melding af ging troffen agenten kort na aankomst op de Basseroord de 38-jarige man aan. Hij had een mes in handen en weigerde dat te laten vallen. Gebruik van pepperspray had geen effect, waarna de man onder dreiging van het dienstpistool van een van de agenten het wapen alsnog losliet. Daarop werd de man overmeesterd en meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat de man steekwonden had opgelopen.

Er ligt zand straat, vermoedelijk op het bloed.
© LGLD

De politie doet zondag verder onderzoek naar het incident. Het slachtoffer is, net als een 24-jarige man uit Zutphen die ook gewond geraakt is, verzorgd in het ziekenhuis en mocht na behandeling weer naar huis.

Tevens is de politie opzoek naar getuigen en camerabeelden. Weet je meer of heb je het op beeld staan? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Uitgaansgeweld

Uitgaansgeweld is een veel besproken item de laatste tijd. Omdat er veel extremer geweld zich voordoet in de Hanzestad moet daar volgens de gemeenteraad veranderingin in komen. Daarom wordt er aanstaande donderdag in een speciale forumvergadering in de Burgerzaal gesproken over dit onderwerp, en wat er aan veranderd moet worden. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.