Eigenaar gezonken schepen Marshaven weigert gemeente Zutphen te betalen
De schepen werden eerder dit jaar geruimd.

Eigenaar gezonken schepen Marshaven weigert gemeente Zutphen te betalen

Je schepen zo laten verwaarlozen dat ze zinken, de eigenaar van de twee schepen die maandenlang op de bodem lagen deed het. De gemeente liet ze verwijderen. Ze presenteerden vervolgens de kosten daarvan aan de eigenaar. Het bonnetje: 70.000 euro.

Maar die eigenaar, die wil niet betalen. Dat blijkt uit de bezwaarschriften die openbaar gemaakt zijn. Hij had allerlei redenen bedacht waarom hij niet zou hoeven te betalen. Zo zou hij geen belanghebbende zijn, zou de gemeente geeneens beheerder zijn van de Marshaven en zou hij niet genoeg tijd hebben gehad om adequaat te reageren.

De beelden van toen het schip uit het water werd gehaald.

Milieuschade

Echter heeft de gemeente al zijn bezwaren ongegrond verklaard. De gemeente is voor een bepaald deel wél beheerder van de haven, en hij is wel degelijk belanghebbende. Daarnaast heeft hij een ruime maand te tijd gehad, en heeft de gemeente in die periode meerdere malen gevraagd om actie.

Of de eigenaar gaat betalen is niet bekend, vooralsnog lijkt het er niet op en kan de gemeente fluiten naar haar centen. De eigenaar wil tot op heden niet met de media praten.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.