Eikenprocessierupsen teisteren de regio; gemeentes komen in actie
De rups die voor overlast zorgt.

Eikenprocessierupsen teisteren de regio; gemeentes komen in actie

De eikenprocessierups: hij klinkt heel lief maar dat is hij totaal niet. Jeuk en huiduitslag krijg je van ze als je in aanraking komt met de brandharen van de beestjes. Je moet in de regio oppassen, want de regio heeft last van een eikenprocessierupsplaag.

De gemeente Lochem maakt maar liefst 60.000 euro uit om de rups te bestrijden. Omdat de overlast in het buitengebied ook groot is worden de beestjes hier ook zoveel als nodig verwijderd. Ook in Zutphen speelt het probleem, echter is het onbekend hoeveel het gaat kosten. “De rupsenplaag gaat ongetwijfeld gevolgen hebben voor de gemeentelijke kosten, alleen is nu nog niet te zeggen hoe groot die zullen zijn.” vertelt een woordvoerder van de gemeente tegen de Stentor.

Overlast

De rups kan heel vervelend zijn, en niet alleen in de maanden waarin hij leeft. “Goed om te weten: de rups komt dit jaar in juni, juli en een deel van augustus voor. Maar de spinselnesten, met daarin de vervellingsrestanten, kunnen nog lang overlast geven. Blijf daarom uit de buurt van de nesten en raak ze niet aan.” liet de gemeente Brummen eerder weten. 

Ook in Brummen en in Bronckhorst is er sprake van meer overlast. Alle gemeentes zijn actief aan het bestrijden.

 

 

Lees ook:

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.