BewustZW en SP gaan uit protest niet naar besloten vergadering Laan vd Highlanders Zutphen
Laan van de Highlanders in Leesten-Oost. Waar over gesproken wordt.

BewustZW en SP gaan uit protest niet naar besloten vergadering Laan vd Highlanders Zutphen

Zowel de politieke partij BewustZW als SP heeft besloten niet naar de vergadering over de Laan van de Highlanders in de Zutphense wijk Leesten-Oost. Dit omdat deze vergadering achter gesloten deuren gehouden wordt. En dat vinden beide partijen niet kunnen. 

Er wordt gesproken over de problemen omtrent de bouwplannen rondom de Laan van de Highlanders. Buurtbewoners wonen aan een zandweg, en daar hebben zij veel last van. De ontwikkelaar en gemeente wijzen naar elkaar wanneer de buurtbewoners aankloppen. Een uur is uitgetrokken om maandagavond te spreken over de kwestie in besloten setting. De exacte insteek van de vergadering onbekend. Er zou informatie verstrekt worden die niet voor de openbaarheid beschikt is. 

"BewustZW wil een transparant bestuur"
Bert Jansen (BewustZW)

Transparantie
Dat het achter gesloten deuren wordt gehouden vindt de BewustZW maar niks: “BewustZW wil een transparant bestuur. In openheid praten met inwoners en betrokken partijen en deze ook daarbij uitnodigen. Hoor en wederhoor toepassen. Zutphen is een politiek bestuurlijk gesloten bolwerk. Dat moet anders. Er worden kleine stapjes gezet” aldus Bert Jansen. 

"We staan zij aan zij met de bewoners"
Ellis Müller (SP)

Hier sluit ook SP zich bij aan: “We staan zij aan zij met de bewoners en wij willen niet in de positie komen dat we dingen voor ons moeten houden” vertelt Ellis Müller. “Dan weten we het liever niet. Daarbij is het ontransparant en willen wij geen onderdeel worden van dat juridische gekonkel. Er moet gewoon een fatsoenlijke weg komen."

Wel gaan
Na wat rondvragen blijkt dat sommige partijen het juist belangrijk vinden om te gaan. En dus ook van de partij zullen zijn. Hans Boersbroek, Stadspartij: "Wij nemen de zorgen van de bewoners uiterst serieus. Juist daarom is het besloten forum, mede op ons verzoek, van belang om antwoord op onze dringende vragen te krijgen, welke we in de openbaarheid vooralsnog niet krijgen. Wij zullen dit forum zeker ook benutten om heldere communicatie richting de gedupeerde huizenbezitters te bewerkstelligen."

 

 

Lees ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.