Ken jij deze gezondheidsvoordelen van trampolinespringen al?

Ken jij deze gezondheidsvoordelen van trampolinespringen al?

Trampolinespringen is niet alleen leuk, maar ook nog eens hartstikke gezond. Voor jong en oud. Welke gezondheidsvoordelen levert trampolinespringen je precies op? In dit artikel zetten we het voor je op een rij.

Een goede trampoline kiezen

We beginnen met de basis: hoe kies je een goede trampoline? Trampolines van goede kwaliteit kosten best wat, dus bedenk goed wat jouw wensen en budget zijn. 

Punten om op te letten:

  • De trampoline moet een stevige beschermrand hebben die de veren goed bedekt. Dit voorkomt pijnlijke ongelukken.
  • Kies voor een stevig en stabiel frame.
  • Denk na over welke vorm je kiest.
  • Overweeg een veiligheidsnet bij de trampoline te nemen.
  • Check de garantietermijn.

De trampolines van BERG zijn een aanrader, omdat zij alle bovenstaande factoren combineren voor een zorgeloze spring ervaring. BERG is een trampoline specialist waarbij je een ruime keuze hebt uit verschillende formaten, vormen, hoogtes en springdoeken. Zo vind je gemakkelijk de perfecte trampoline voor jou. BERG trampolines zijn gemaakt van oersterke materialen en hebben allemaal een stevige padding aan de zijkanten, zodat je veilig springt.

De gezondheidsvoordelen van trampolinespringen

Welke gezondheidsvoordelen levert trampolinespringen op?

  • 1: Zeer efficiënt

Trampolinespringen is zeer efficiënt. Met trampolinespringen verbrand je in 20 minuten evenveel calorieën dan wanneer je 20 minuten lang rent met een snelheid van 10 km per uur. En nog beter: volgens onderzoek van NASA is trampolinespringen 68% effectiever dan joggen.

  • 2: Een gezond gewicht

Trampolinespringen kan je helpen om af te vallen of om te voorkomen dat je aankomt. Dat komt onder andere doordat je er lekker veel calorieën mee verbrandt. Daarnaast heeft intensieve lichaamsbeweging (zoals trampolinespringen) ook een goede invloed op je hormoonhuishouding. En als je hormoonhuishouding in orde is, val je een stuk makkelijker af.

  • 3: Goed voor je hart

Een van de grootste voordelen van trampolinespringen is dat het enorm goed is voor je hart en bloedvaten. Aandoeningen aan het hart en de bloedvaten komen erg veel voor in Nederland, dus het is zeker belangrijk om hier aandacht aan te besteden.

  • 4: Goed voor je bloedsomloop

Met trampolinespringen geef je je bloedsomloop een flinke boost. En dat betekent: meer zuurstof en een fijn gevoel. 

Extra voordeel: een goede bloedsomloop helpt om je huid mooi en gezond te houden.

  • 5: Vaardigheden ontwikkelen

Trampolinespringen heeft voor jong en oud een positief effect op de motorische vaardigheden, de coördinatie en het evenwicht.

  • 6: Fijn voor je gewrichten

Met trampolinespringen kun je intensief sporten zonder je gewrichten zwaar te belasten. Het trampolinedoek vangt namelijk de “schokken” op, waardoor je bewegingen soepel verlopen en je enkels en knieën minder belast worden.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.