De bladkorven komen er weer aan in gemeente Lochem

De bladkorven komen er weer aan in gemeente Lochem

Vanaf 21 oktober plaatst Circulus in de kernen van gemeente Lochem opnieuw bladkorven. Waarvoor zijn ze? Waarvoor niet? En wanneer worden de bladkorven geleegd? 

De bladkorven helpen om straten en stoepen bladvrij te houden. De herfst brengt wind, regen en vallende bladeren met zich mee. Dat kan zorgen voor gladheid en onveilige situaties. Je kan hieraan bijdragen door het gevallen blad in jouw buurt bij elkaar te vegen en naar de dichtstbijzijnde bladkorf te brengen. Ook blad en boomvruchten uit je tuin mogen in deze korven worden gedeponeerd. 

Waar staan de bladkorven?

Gemeente Lochem en Circulus bepalen elk jaar de beste locaties voor de bladkorven. Bij deze keuze wordt gekeken naar de ligging van gemeentebomen en de verwachte gebruikers van de korf. Voor inwoners van het buitengebied zijn er korven beschikbaar aan de randen van de kernen. Daarnaast kunnen alle inwoners van de gemeente Lochem tot 500 kg groenafval per jaar gratis naar het Recycleplein brengen. Vergeet daarbij niet je milieupas mee te nemen!

De exacte locaties van de bladkorven vind je via de Circulus app of op de website van Circulus (www.circulus.nl/lochem). De bladkorven blijven gedurende het hele bladseizoen op hun plek en worden eind december weer weggehaald. Na afloop van het seizoen wordt bekeken of de locaties voor volgend jaar aangepast moeten worden.

Bladkorven alléén voor blad

Het is belangrijk te weten dat de bladkorven uitsluitend bedoeld zijn voor bladafval en boomvruchten. Ander (groen)afval hoort hier niet in thuis. Het bladafval uit de korven krijgt namelijk een duurzame bestemming, zoals in borders of als bodemverbeteraar. Bij vervuiling kan het bladafval niet worden hergebruikt, en bij herhaaldelijke vervuiling kan Circulus besluiten de korf te verwijderen.

Wat te doen bij volle of vervuilde bladkorven?

Circulus leegt de bladkorven zodra ze vol zijn. Zie je een volle of vervuilde korf? Dan kun je dit gemakkelijk melden via de QR-code op de bladkorf. Daarnaast kun je op www.circulus.nl/lochem of via de Circulus app een melding maken. De app is beschikbaar in de App Store en op Google Play.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.