Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve kondigt vertrek aan per januari 2026

Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve kondigt vertrek aan per januari 2026

Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve heeft aangekondigd zich niet kandidaat te stellen voor een derde termijn. In een persoonlijke verklaring aan de gemeenteraad liet hij weten dat hij na afloop van zijn huidige termijn in januari 2026 afscheid zal nemen van het burgemeesterschap.

De burgemeester blikt dankbaar terug op zijn jarenlange dienst en de vele momenten van saamhorigheid binnen de gemeente: "Ik kijk achterom en zie vele mooie, moeilijke en betekenisvolle momenten. Momenten waarop we er voor elkaar waren." Hij benadrukt dat de afgelopen jaren bijzonder intensief waren en veel van hem en zijn gezin hebben gevraagd. Alles in overweging nemend, heeft hij besloten de verantwoordelijkheid niet voor een derde termijn van zes jaar te willen dragen.

Voldoende tijd en ruimte

Door deze aankondiging vroegtijdig te doen, wil de burgemeester de Commissaris van de Koning en de gemeenteraad voldoende tijd en ruimte geven om het proces van opvolging zorgvuldig te organiseren. Vlak na het aflopen van het huidige termijn zijn de verkiezingen van de nieuwe gemeenteraad in maart 2026."Dit betekent dat ik uiterlijk 8 januari 2026 zal vertrekken als burgemeester van de gemeente Lochem. Tot die tijd blijf ik met hart en ziel met u allen samenwerken aan onze mooie gemeente." Sluit de burgemeester zijn brief af.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.