Tips om insecten buiten je woning in Gelderland te houden

Tips om insecten buiten je woning in Gelderland te houden

Niemand houdt ervan om insecten binnenshuis te hebben. Dit geldt al helemaal als we het over muggen, zilvervisjes of zelfs kakkerlakken hebben. Wil je graag insecten buiten je woning in Gelderland houden? In deze blog vind je wat tips om dit hoe dan ook voor elkaar te krijgen.

Horren gebruiken

De eerste tip die we je mee willen geven is om horren te gebruiken. Via deze website is het makkelijk om aan een hor te komen. Door middel van horren zorg je er namelijk voor dat er een scherm voor je raam wordt geplaatst waar insecten niet doorheen komen. Dit is ideaal als je ervan houdt om frisse lucht in je huis te hebben zonder insecten binnen te laten. Je hebt talloze horren, waardoor er voor vrijwel elk raam in je huis in Gelderland een geschikte optie te vinden is.

Kieren en spleten dichten

Een andere effectieve manier om ongewenste insecten buiten je woning te houden, is door kieren en spleten te dichten. Veel van deze kleine indringers vinden hun weg naar binnen via de kleinste openingen, zoals rond de deuren en ramen of in de voegen van muren. Neem de tijd om deze plekken goed te inspecteren en gebruik een kit of wat plakband om ze te sluiten.

Je woning netjes houden

Verder is het wel zo slim om je woning netjes te houden. Een woning die niet netjes is, zal namelijk sneller ongedierte aantrekken, en hiertoe behoren ook zeker insecten. Zorg er daarom voor dat je bijvoorbeeld een schoonmaak schema maakt of iemand hiervoor inhuurt. Hierdoor krijg je een omgeving in huis waar insecten niet zo happig op zullen zijn.

Voedsel op de juiste manier bewaren

Tevens is het aan te raden om voedsel op de juiste manier te bewaren. Als het voor insecten ontzettend makkelijk is om voedsel te vinden en erbij te kunnen, zullen ze ook eerder in je huis belanden. Maar hoe bewaar je voedsel op de juiste manier? Je koelkast is hierbij je beste vriend, want zo voorkom je dat insecten bijvoorbeeld ruiken waar voedsel te vinden is. Denk verder ook aan containers die ervoor zorgen dat insecten niet bij voedsel kunnen.

Leidingen en kranen repareren

Tot slot is het zaak om leidingen en kranten te repareren. Waarom dit zo belangrijk is? Veel insecten komen je huis binnen doordat ze eenvoudig via leidingen in bijvoorbeeld je keuken of badkamer belanden. Neem daarom even de tijd om je leidingen en kranen regelmatig te controleren. Heb je geen flauw idee hoe dit moet? Via een snelle zoekopdracht kom je al een stuk verder! Eventueel kan een loodgieter ervoor zorgen dat je leidingen en kranen weer tip top in orde zijn.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.