Abstract expressionisme met een vleugje mystiek in ' Trefpunt in Gorssel

Abstract expressionisme met een vleugje mystiek in ' Trefpunt in Gorssel

Onlangs werden de geëxposeerde schilderijen in de hal van ’t Trefpunt weer vernieuwd. Voor de komende maanden heeft At Flierman, die de tentoonstellingen verzorgt, gekozen voor werk van de Apeldoornse kunstenaar Nathan F. Zwaaf, van wie de meeste schilderijen zijn onder te brengen bij het abstract expressionisme met een vleugje mystiek.

Na een periode van zelfontwikkeling werd Nathan gestimuleerd en begeleid door actrice/schilderes Riek Schagen, die hem ook heeft bijgeschoold.

“Mijn werk ontstaat tijdens het schilderen”, vertelt Nathan. “Vorm, ritme en structuur zijn hierbij leidend. Geen enkel idee gaat vooraf aan nieuw werk. Inspiratie komt voort uit gevoel, sfeer en emotie”.

Ontdekkingsreis

Hij schildert het liefst met olieverf op doek, waarbij elk nieuw werk een ontdekkingsreis is, zonder vooropgezet plan. “Ieder werk vertelt z’n eigen verhaal”, aldus Nathan. “Maar welk verhaal en voor wie? Loop langs de schilderijen op deze expositie en zoek en ontdek je eigen mysterie, want iedereen voelt of ziet weer iets anders”.

Het is mogelijk om een schilderij in opdracht te laten maken. Nathan gaat dan gerichter te werk. Hij observeert de omgeving of interieur van de opdrachtgever. Inrichting, stijl en kleur zijn de belangrijkste aandachtspunten. Ook wil hij weten wie er schuil gaan achter de persoon voor wie het doek bestemd is, met de bedoeling om de persoonlijke smaak te ontdekken en terug te laten komen in het schilderij. Het is van belang dat het uiteindelijke resultaat een gepaste bestemming weet te vinden.

De komende maanden zijn de schilderijen van Nathan Zwaaf bij het Gorsselse Trefpunt te bezichtigen. Voor nadere info zie www.nathanzwaaf.nl

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.