Strengere regels voor fietsparkeren bij station Lochem

Strengere regels voor fietsparkeren bij station Lochem

In het verleden werd het stationsgebied in Lochem regelmatig ontsierd door fietsen die buiten de daarvoor bestemde stallingen waren geplaatst. Dit zorgde voor een rommelige aanblik en beperkte de ruimte voor andere gebruikers. Om dit probleem aan te pakken, heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om strengere regels in te voeren.

Verboden om fietsen onbeheerd buiten stallingen te plaatsen

Vanaf nu is het verboden om fietsen of bromfietsen onbeheerd buiten de daarvoor bestemde ruimten te plaatsen in het stationsgebied van Lochem. Dit besluit is genomen om de openbare ruimte netter en overzichtelijker te houden. Fietsen die langer dan 14 dagen buiten de stallingen staan, zullen worden verwijderd.

Daarnaast worden ook weesfietsen en fietsen die langdurig in de stalling staan aangepakt. Deze fietsen nemen onnodig ruimte in beslag en verminderen de capaciteit van de fietsenstalling. Om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte blijft voor actieve fietsgebruikers, worden ook deze fietsen weggehaald.

Waarschuwingsborden

Om reizigers op de hoogte te stellen van de nieuwe regels, zullen er waarschuwingsborden worden geplaatst bij het station in Lochem. Hiermee hoopt de gemeente een nette en geordende omgeving te creëren voor alle reizigers.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.