Tips om als bouwbedrijf in de regio nooit vertraging op te lopen

Tips om als bouwbedrijf in de regio nooit vertraging op te lopen

Als bouwbedrijf in Gelderland wil je hoe dan ook op schema lopen. Hierdoor neemt je reputatie immers alleen maar toe en zul je meer klanten krijgen. Maar hoe zorg je ervoor dat de kans op vertraging zo klein mogelijk is? In deze blog vind je wat tips die je helpen om dit doel te bereiken.

De juiste onderdelen al in huis halen

De eerste tip die we je mee willen geven is om de juiste onderdelen al in huis te halen. Denk dan bijvoorbeeld aan hydraulische onderdelen via een plek als Hytres bestellen. Hierdoor ben je hoe dan ook voorbereid, want als een bepaald onderdeel van een machine niet meer functioneert, heb je deze binnen een half uurtje vervangen in plaats van dat je dagen moet wachten totdat alles weer werkt. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Een strak communicatieplan hebben

Een van de grootste oorzaken van vertraging op de bouwplaats is slechte communicatie. Daarom is het cruciaal om een strak communicatieplan te hebben. Maar hoe pak je dit het beste aan? Begin hierbij met de taakverdeling, want iedereen moet duidelijk weten waar en wanneer ze aan het werk moeten met een bepaalde taak. Regelmatig overleggen is hierbij de makkelijkste manier om dit goed uit te voeren. Ook technologie, zoals bouwmanagement software is handig. Zo houd je makkelijk alles bij qua voortgang en weet je wanneer er iets gewijzigd moet worden.

Geen verrassingen hebben op het gebied van bouwvoorschriften van de gemeente

Niets is zo frustrerend als plotseling ontdekken dat je bouwproject niet voldoet aan de gemeentelijke bouwvoorschriften. Dit kan leiden tot dure vertragingen en zelfs boetes. Daarom is het essentieel om van tevoren alle bouwvoorschriften van de gemeente te checken. Neem contact op met de gemeente of raadpleeg hun website om te zorgen dat je aan alle eisen voldoet. Dit voorkomt verrassingen op het laatste moment en houdt je project op schema.

Hoge kwaliteit apparatuur gebruiken

Gebruik tevens hoge kwaliteit apparatuur. Waarom dit slim is om te doen? Dit maakt je project een stuk veiliger, maar het mooiste is dat alles een stuk efficiënter verloopt. Goedkoop gereedschap kan snel kapot gaan, wat leidt tot wachttijden en frustratie. Daarentegen zorgen hoogwaardige tools voor minder storingen en vervangingen, waardoor je project binnen mum van tijd af is.

Goed getrainde mensen hebben

Tot slot dien je goed getrainde mensen te hebben. Als je team goed is opgeleid, weet iedereen precies wat ze moeten doen en hoe ze het veilig moeten doen. Zo weet je zeker dat alles soepeler gaat en vinden er minder dure fouten plaats die een werknemer maakt. Investeer dus in training en zorg dat je mensen up-to-date zijn met de nieuwste technieken en veiligheidsprotocollen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.