Para-Tafeltennis De Toekomst uit Lochem maakt indruk tijdens Special Olympics Nationale Spelen

Para-Tafeltennis De Toekomst uit Lochem maakt indruk tijdens Special Olympics Nationale Spelen

Para-Tafeltennis De Toekomst uit Lochem heeft indruk weten te maken tijdens de Special Olympics Nationale Spelen 2024. Dit multi-sport evenement gericht op sporters met een verstandelijke beperking vond plaats van 14 t/m 16 juni in Tilburg/Breda. Met meer dan 2100 deelnemers uit het hele land wisten de spelers uit Lochem uitstekende prestaties te behalen.

Op vrijdag opende de Special Olympics met een feestelijke ceremonie, bijgewoond door onder anderen Dafne Schippers en met muzikale optredens, waaronder Frans Bauer. Vijf para-tafeltennissers van L.T.T.C. De Toekomst waren aanwezig: Geert Zeelte, Wilco Brunsveld, Frank Wevers, Joren Duistermaat en Erwin Stegeman.

Opmerkelijke prestatie

De hoogtepunten voor De Toekomst begonnen op zaterdag met het enkelspel en dubbeltoernooi. Een opmerkelijke prestatie was de overwinning van het dubbelduo Frank Wevers en Wilco Brunsveld, die in de finale Silvia Polstra en Charlotte Pol van Deventer versloegen, waarmee zij de eerste plaats veroverden.

Op zondag werden de tussen- en finalerondes van het enkelspel gespeeld. In de op een na hoogste klasse trok Joren Duistermaat de overwinning naar zich toe, door Bram Steen (DTV ‘84) en Leewald Trump uit Aruba (derde)te verslaan. Geert Zeelte eindigde als vierde in de hoogste klasse, terwijl Wilco Brunsveld het brons veroverde. De eerste plaats was hier voor Gert Jan Stolte (Swift) die daarmee zijn clubgenoot Charlotte Pol achter zich liet.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.