Geef je tuin in Gelderland een nieuwe look met deze tips

Geef je tuin in Gelderland een nieuwe look met deze tips

Ben je toen aan wat nieuws voor je tuintje in Gelderland? Maar weet je niet precies hoe je hier een nieuwe look aan geeft? Dan ben je op de juiste plek beland! In deze blog vind je namelijk wat tips die je tuin een compleet nieuwe uitstraling geven.

Kleurrijke tuinmeubels

De eerste tip die we je mee willen geven is om kleurrijke tuinmeubels te halen. Dit kun je het beste doen via aanbieders van kleurrijk tuinmeubilair als Maximavida.com. De kans is groot dat je namelijk hiervoor een tuin had met meubels in effen neutrale kleuren als wit, zwart en bruin. Door dit soort meubels met wat kleurrijke modellen te vervangen, geef je meteen al een compleet ander gevoel aan je tuin.

Nieuwe bloemen en planten

Een andere geweldige manier om je tuin in Gelderland een frisse look te geven, is door nieuwe bloemen en planten toe te voegen. Het kiezen van een verscheidenheid aan bloem soorten en planten met verschillende kleuren en vormen kan je tuin meteen opfleuren. Denk bijvoorbeeld aan vrolijke tulpen, geurige lavendel struiken of mooie rododendrons. Als je per seizoen plant, heb je altijd wel iets dat in bloei staat. Dit geeft je tuin constant een levendige en dynamische uitstraling waar je elke dag van zult genieten.

De indeling van je tuin op de schop nemen

Neem verder de indeling van je tuin op de schop. Waarom je dit moet doen? Je leert zo hoe je meer uit je tuin kunt halen qua plezier en ontspanning. Maar hoe pak je dit het beste aan? Begin bijvoorbeeld met het opstellen van een plattegrond van je huidige tuin. Kijk goed naar welke delen van je tuin je het meest gebruikt en welke delen misschien wel helemaal niet. Zo kun je bepalen welke gebieden je wilt behouden, herinrichten of transformeren.

Een pad maken

Een pad toevoegen aan je tuin kan echt een wereld van verschil maken. Het is niet alleen praktisch, maar geeft ook structuur en karakter aan jouw buitenruimte. Begin met het kiezen van het materiaal waar je het pad van wilt maken. Grind is meestal de populairste keuze. Als je graag bloemen in je tuin hebt, overweeg dan om langs het pad borders met kleurrijke beplanting te maken. Op deze manier ontstaat er een prachtige route door je tuin die uitnodigt om te ontdekken en te genieten.

Haal een fontein

Haal tot slot een fontein. Het grote voordeel hiervan? Je krijgt door middel van het geluid van het kabbelende water meteen een sfeer dat zen is. Ook helpt een fontein om bepaalde dieren aan te trekken zoals vogels en vlinders, wat een zowel magische als rustige sfeer aan je tuin geeft. Met name als je hiervoor een stedelijke tuin had, zal dit een groot verschil maken.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.