Tentoonstelling De Zilveren Camera in Gudulakerk Lochem

Tentoonstelling De Zilveren Camera in Gudulakerk Lochem

De Zilveren Camera’s worden al 75 jaar uitgereikt aan makers van de beste persfoto’s in verschillende categorieën. De foto’s zijn, zeker op groot formaat, vaak aangrijpend en indringend, maar ook amusant en vertederend. In de Gudulakerk in Lochem is sinds afgelopen dinsdag een ruime selectie te zien van de winnaars van 2023. Te zien tot en met 14 juli.

Het is de tweede keer dat de tentoonstelling is te zien in de Gudulakerk. De plaatselijke commissie (PC) van de kerk werkt hiervoor samen met Stichting De Zilveren Camera en de Stichting Gelderse Kerken. De thema’s variëren van sport tot nieuws en van portret tot natuur. Tjitske Sluis won de Zilveren Camera in de categorie Documentaire Nationaal met een serie over haar stervende moeder. Dat leverde een aangrijpende serie foto’s op.

Lezing

De maakster komt op 25 juni naar Lochem voor een lezing over haar werk in het algemeen en over de serie over haar moeder in het bijzonder. Ook zijn dan twee deskundigen op het gebied van rouw en stervensbegeleiding aanwezig om mee in discussie te gaan. 

Ook het keiharde nieuws en de achtergronden daarvan komen aan bod. Zo is er een foto van een oude bebaarde man die onder het puin ligt van een gebouw, na de aardbeving in Turkije in februari 2023. De foto, met een onheilspellend soort licht, is afschuwelijk en hoopvol tegelijk. De man staat namelijk op het punt om te worden gered.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.