Berry en Konni openen met veel plezier hun  vernieuwde brasserie de Waterjuffer in Harfsen

Berry en Konni openen met veel plezier hun vernieuwde brasserie de Waterjuffer in Harfsen

Het is een drukke periode voor Berry en Konni Verhoogt uit Harfsen. Afgelopen Pasen startte het kampeerseizoen weer, ook zijn ze al weken druk bezig met de voorbereidingen van de opening van hun vernieuwde brasserie. Zaterdag 16 maart werd men al uitgenodigd voor een proeverij van de vernieuwde menukaart, daarbij kon er direct kennisgemaakt worden met het nieuwe team. Dit werd een gezellige zaterdagmiddag. 

In 2012 kwamen Berry en Konni in Harfsen wonen, namen camping de Waterjuffer over en openden de Brasserie aan de Jufferdijk in Harfsen. Berry komt uit een echt horeca gezin en werkt al vanaf zijn zestiende in de horeca. Het was dan ook bijna vanzelfsprekend dat Berry een horecagedeelte op de camping wilde hebben. Konni heeft een heel andere achtergrond, zij laat de brasserie dan ook graag over aan haar man. “Konni doet alles op het gebied van de administratie en alles op het kantoor.” Vertelt Berry. Tot aan de Corona periode, in 2020, heeft Berry zelf altijd de horeca verzorgd op de camping. Het was in deze bijzondere periode dat Konni en hij het besluit namen om een stapje terug te doen, ze besloten de brasserie te verhuren. 

Vernieuwde vorm

Dit had uiteindelijk niet het gewenste effect, ook een zoektocht naar een potentiële uitbater leverde niks op. “We hebben een heel goed idee wat we willen bereiken en wat bij ons past.” Dit deed het echtpaar besluiten om er toch nog een keer volledig voor te gaan en de brasserie in een nieuwe vorm te heropenen. Een nieuwe kok en extra bediening werd aangenomen. Het interieur werd in het voorjaar van 2023 volledig opgeknapt en een nieuwe menukaart werd opgesteld. Nu is het team klaar om iedereen uit de omgeving welkom te heten in de vernieuwde brasserie.

Heropening

Met de heropening willen Berry en Konni duidelijk laten zien aan de regio dat de brasserie een los onderdeel is geworden, naast de camping. De brasserie zal het hele jaar door geopend zijn. Evenals het overdekte afhaalloket. “We willen nu naam gaan maken, bij iedereen in de omgeving, dat we er juist ook voor hen zijn!” 

Tijdens de kennismaking, op 16 maart, ontvingen Berry en Konni leuke reacties. “Mensen zijn vaak echt verrast hoe het er binnen uitziet. Men heeft vaak een ander beeld van de horeca op een camping, wij hebben echt een gezellige en kwalitatieve brasserie neergezet.” 

Door het hele jaar open te zijn, hoopt Berry op meer regionale gasten. “Mensen hebben snel hun loopje gevonden. Als we dan in de wintermaanden dicht zitten, gaan ze elders kijken.” De brasserie is nu nog vier dagen in de week geopend, van donderdag tot en met zondag, en zal vanaf mei dit jaar uitbreiden naar vijf dagen in de week. “Met de vernieuwde brasserie willen we een regionale rol vervullen voor het dorp.”

Zelf gaat Berry, samen met de nieuwe kok, in de keuken staan. “Ik vind dit erg leuk om te doen en wil dat het een succes wordt.” Volgens Berry doe je dat niet alleen door lekker te koken. “Je moet ook af en toe een praatje maken met je gasten. Konni en ik doen alles vanuit het oogpunt, hoe we het zelf zouden willen ervaren.” Vanuit deze visie wordt ook het team samengesteld. Iedere nieuwe medewerker start bij de afwas. Zo leert iedereen alle kneepjes van het bedrijf. “Iedereen in het team is gelijk, of je nu de kok of de afwasser bent.” 

Lokale producten

In de brasserie hebben ze een lekkere allround kaart met veel lokale producten. “Zo hebben we mosterd, truffelmayonaise en diverse producten van mosterdmakerij Braakhekke. Ook ons ijs voor de nagerechten of een bekertje ijs komen van ijsboerderij Oans uit Holten.” Alle producten worden dagelijks vers bereid, via de leveranciers kunnen ze zes dagen per week vers vlees, vis en groenten geleverd krijgen. De menukaart varieert door de seizoenen heen. Zo kan je asperges op de kaart treffen en in het najaar zullen er diverse wildgerechten op het menu staan. Bij elk hoofdgerecht krijg je ouderwets warme groenten. “Wij werken graag met de zogenaamde “vergeten groenten.” 

Naast lunch en diner is de brasserie ook een gezellige locatie voor feesten, buffetten, familie-diners, etc. en is van alle gemakken voorzien zoals voldoende parkeergelegenheid, mindervalide voorzieningen gelegen in een rustige omgeving, met een groot terras en een aangrenzende speeltuin voor de kinderen. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.