Eefdenaar Samuel Nagtegaal(18) winnaar in de categorie Film voorronde Kunstbende Gelderland
Samuel Nagtegaal staat achterin vierde van rechts

Eefdenaar Samuel Nagtegaal(18) winnaar in de categorie Film voorronde Kunstbende Gelderland

Op zondag 21 april werden in Poppodium Doornroosje in Nijmegen de felbegeerde Kunstbende Awards uitgereikt. Meer dan 50 jongeren tussen de 13 t/m 19 jaar streden in de categorieën Dans, DJ, Expo, Film, Muziek, Taal en Theater met hun zelfgemaakte werk om de felbegeerde Kunstbende Award. Daarbij werden ze aangemoedigd door een enthousiast publiek en beoordeeld door een professionele jury. Onder hen bevond zich ook Samuel Nagtegaal(18) uit Eefde, winnaar in de categorie Film. De eerste prijswinnaars van de voorronde stromen nu door naar het landelijke Kunstbende Young Creators Festival dat op 29 juni in de Melkweg en INN in Amsterdam zal plaats vinden. 

Community

Het Kunstbende-evenement is veel meer dan een provinciale en een landelijke wedstrijd; het is de online én offline community voor jonge makers van 13 t/m 19 jaar. Via tutorials en workshops leren jongeren nieuwe skills en er is een prikbord waar oproepjes geplaatst kunnen worden voor bijvoorbeeld nieuwe bandleden of videoclipmakers. Lees meer over Kunstbende op www.kunstbende.nl

Talent uit Eefde

Samuel Nagtegaal volgt met zijn overwinning twee dorpsgenoten op. Qinn en Amy waren vorig jaar beiden 17 jaar toen ze in de categorie Theater de derde prijs wonnen met hun voorstelling Worden kleine meisjes wel groot? waarin ze op zoek gaan naar zichzelf.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.