Bekroonde schrijver Auke Hulst op maandagavond van de bieb

Bekroonde schrijver Auke Hulst op maandagavond van de bieb

Maandagavond van de bieb is een combinatie van literatuur en muziek en wordt georganiseerd door Schouwburg Lochem, Boekhandel Lovink en BIJ de bieb. Maandag 18 maart staat Auke Hulst op de agenda.

Auke Hulst groeide op in het buurtschap Denemarken, boven op de gasbel van Slochteren. Zijn jeugd daar stond model voor zijn succesvolle derde roman Kinderen van het Ruige Land. Deze roman werd genomineerd voor de BNG Literatuurprijs, en bekroond met meerdere awards.

Bekroond

In 2015 verscheen Slaap zacht, Johnny Idaho, een dystopische roman over thema’s als economische apartheid en surveillance. Dat boek werd bekroond met de Harland Awards Romanprijs en de Reinaert-trofee. Daarnaast werden meerdere romans van Auke genomineerd en bekroond met literatuurprijzen.

Muzikant

Auke is ook literatuurcriticus en essayist. Daarnaast is hij muzikant. Hij maakte bij Wolfskleren het soloalbum The Hidden Shape onder de naam Sponsored by Prozac. Zijn Nederlandstalige band De Meisjes bracht tot dusver twee albums uit: Beter dan Niets en Dokter Toestel.

Voor leden van de bibliotheek is de entree 12,50 euro en niet leden betalen 15 euro. De maandagavond bij de bieb is van 20.00 tot 22.00 uur. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.