Geel gekleurde wedstrijd eindigt zonder treffers

Na de winst, van Witkampers op Sportclub Lochem in oktober, hadden beide teams er zin in zondagmiddag. De regen stopte en de zon kwam even door. Wat begon als een rustige, vriendschappelijke wedstrijd, eindigde in een strijd om een goal. Er vielen uiteindelijk 11 gele kaarten.

Rustige eerste helft

De gehele wedstrijd ging het redelijk gelijk op. De eerste helft had Sportclub Lochem wel wat de overhand. In de tiende minuut was de eerste echte kans voor Lochem. In de negentiende minuut valt de eerste, van vele, gele kaarten. Over en weer zijn er kansen, maar een echte bedreiging is er nog niet.

Gele kaarten regen

Al na acht minuten in de tweede helft, valt er weer een gele kaart en een paar minuten later de volgende. Beide zijn voor de spelers van Witkampers. Witkampers spelen meer op de aanval en zijn deze helft meer in het balbezit. In de 57e minuut klinkt er gejuich aan de kant van Lochem. Het eerste doelpunt valt. Een paar seconden later klinkt er gejuich aan de andere kant, die van Laren. De goal wordt afgekeurd wegens buitenspel.

Rood langs de zijlijn

Dan, in de 59e minuut, loopt de scheidsrechter naar de zijlijn. Daar deelt hij twee gele kaarten, en dan een rode kaart, uit aan de assistent trainer van Sportclub Lochem. Ook de trainer van Witkampers kreeg een gele kaart.

In de laatste minuten van de wedstrijd gaat het er fel aantoe. Er vallen nog drie gele kaarten. In de reserve tijd komt er dan, vanuit een corner, nog een goede kans voor Witkampers. Maar deze bal belandt op de paal. Dan valt de laatste gele kaart en eindigt de wedstrijd in een gelijkspel zonder treffers.