Deze acts staan op het Hakunama Tentfeest 2024

Deze acts staan op het Hakunama Tentfeest 2024

Het voorjaar staat voor de deur en dat betekent dat binnenkort de enige mega sterrentent in de Benelux weer in Warnsveld neerstrijkt. De organisatie – nog altijd een hechte vriendengroep uit de gemeente Zutphen e.o. – hebben weer een spectaculair programma samengesteld. Initiatiefnemer Rick Vreeman die het ‘zooitje ongeregeld’ aanstuurt geeft aan dat we veel spektakel mogen verwachten.

“Wees er bij, maar wees ook op tijd: we doen direct om 19:00uur al gas d’r bi-j!” aldus Vreeman. “We zijn in februari met een goed gezelschap op bezoek geweest bij de repetities van de band The Euros in voormalig Bills Bar te Markelo om een stuk van de nieuwe show te bekijken. Man man man, we werden daar even weggeblazen: zo machtig veel energie, meters vuur en muzikaal talent en dat dus begin april in een tent van 12 meter hoog. Dat moet echt een gruwelijke show worden.” The Euros spelen de haringen uit de tent en komen er lachend mee weg. Met shows op de Zwarte Cross, de Nijmeegse Vierdaagse, in Hongkong en Afghanistan komt het totaal op een verbijsterend aantal van meer dan 1500 optredens.

Naast The Euro’s en huis-DJ Jeronimo zullen ook Ancora en Pater Moeskroen met band naar de Achterhoek afreizen. “Ancora hoef je niet persé te kennen. De zeemannen (Patrick Jongschaap, Patrick van Bree en Harm Wolters) krijgen moeiteloos afgeladen feesttenten, stadions en zeil- en cruiseschepen met zich mee. Zoek het maar eens op, het is de enige band ter wereld die bij elke track (inmiddels 4 studioalbums) een videoclip hebben opgenomen. Elke zomer varen wij met de Stichting en de mannen van Ancora van Zwolle naar Kampen en weer terug onder het genot van hun repertoire en een goed gevuld glas. En nu komen ze naar Hakunama Tentfeest!”

En de mannen van Pater Moeskroen trekken de stoute klompen aan! De heren stonden aan de wieg van krakers als ‘Joost’, ‘Laat Maar Waaien’, ‘Dansen’ en ‘Hela Hola’. En wie herinnert zich niet ‘Roodkapje’?! Aanstekelijke folk, knallende feestnummers en meeslepende ballades; Pater Moeskroen brengt het met een karrenvracht aan instrumenten wat het herkenbare Moeskroen-geluid maakt! Live is de band een ware feest-sensatie, vol herkenning voor jong en oud.

Vreeman: “Al met al hebben we met elkaar in onze ogen een muzikaal sterk programma samengesteld met een hoog feestgehalte. Zo mooi hoe iedereen zijn steentje bijdraagt. Niet alleen vrienden en familie maar ook lokale ondernemers sluiten zich graag bij ons aan en supporten ons letterlijk. Zoveel goodwill om er voor de gemeenschap een tof feest van te maken is ongekend en daar zijn we de ondernemers, partners, gemeente en alle andere betrokken partijen erg dankbaar voor.”

Tickets voor Hakunama Tentfeest op zaterdag 6 april (19:00-01:00uur) zijn nog verkrijgbaar via www.tentfeesten.nl. Houd ook de socials van het event in de gaten voor winacties.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.