Tweede plaats bij Nederlands Kampioenschap voor Iessel Diesel uit Gorssel
v.l.n.r. Erik Meijer, Lucia Meijer, Floris Meijer, Joep Baas en Michiel Meijer. Teamlid Hans Wijgman ontbreekt nog op de foto.

Tweede plaats bij Nederlands Kampioenschap voor Iessel Diesel uit Gorssel

Het beloofde een spannende wedstrijd te worden tijdens de laatste competitiewedstrijd van 2023 in Alphen, Noord-Brabant. Bij de Limited Superstocks verschenen 11 tractoren aan de start, als iedereen aanwezig was. Zowel de Ford Iessel Diesel als een andere Ford uit de vorige eeuw, genaamd Snoopy, stonden met een gelijk aantal punten aan de start.

Floating finish

Vanwege de regenbuien werd besloten tot een floating finish, zonder finale. De tractor die de verste afstand aflegde, zou de dagcompetitie winnen. Iessel Diesel mocht als eerste voor de sleepwagen verschijnen. Ondanks een veelbelovende start viel de trekker al na veertig meter stil. De oorzaak bleek een losgeraakte brandstofslang te zijn, waardoor de Ford niet voldoende methanol kreeg en de run kort was! Ford Snoopy trok ruim voorbij deze afstand en veroverde daarmee het Nederlands Kampioenschap 2023.

De strijd bleef echter spannend, omdat Iessel Diesel ondanks deze tegenvallende run genoeg voorsprong in punten had. Na alle tractoren hun runs hadden voltooid en de punten waren opgeteld, kwam er ook goed nieuws. Iessel Diesel veroverde de tweede plaats in het Nederlands Kampioenschap 2023.

 | LGLD

Eerste keer

Een extra bonus is dat de Ford Iessel Diesel mag deelnemen aan de Europese Kampioenschappen in Brande, Denemarken, tijdens het weekend van 8 en 9 september. Dit is de eerste keer dat ze meedoen in de Limited Superstocks. De besten uit Nederland, Noorwegen, Duitsland, Zwitserland, Denemarken, Zweden en Frankrijk zullen op het Europese Kampioenschap de strijd met elkaar aangaan.

Afsluiting van het seizoen

Dit vormt een mooie afsluiting van een enerverend seizoen tractor pulling, met de nodige schade en herstelwerkzaamheden. Het team van Iessel Diesel wil graag alle sponsoren en de leden van de Club van 100 bedanken voor dit opwindende seizoen. Ook feliciteren ze uiteraard Snoopy met het Nederlands Kampioenschap en Destiny met de derde plaats.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.