Het zachte water van Lochem

Het zachte water van Lochem

Waterontharders zijn in de afgelopen jaren enorm in populariteit toegenomen. Wanneer je last hebt van een hoge waterhardheid in je woning kan dit voor veel problemen zorgen. Zo zorgt hard water voor kalkaanslag in je woning en apparaten, kunnen muren en tegels wit uitslaan en leidingen verstopt raken. Daarnaast zitten er ook een aantal gezondheidsvoordelen aan een waterontharder. 

Richard Dijkerman, eigenaar van RDI-waterontharder, is sinds twee jaar als zelfstandige aan het werk. Via een kennis kwam hij in aanraking met waterontharders en de toenemende populariteit hiervan. Dijkerman heeft al vele jaren ervaring als monteur in de technische sector. Deze ervaring zorgde ervoor dat Dijkerman ook zonder moeite een waterontharder kon installeren. De eerste jaren was dit nog goed te combineren naast zijn reguliere werk, maar afgelopen september nam hij het besluit om volledig als zelfstandige verder te gaan. “Er komt een moment dat het niet meer te combineren is en dan moet je een keuze maken. En door mij enkel op waterontharders te richten, kan ik de klacht op dit specifieke gebied echt goed bedienen. En kan ik de klant echt van A tot Z van dienst zijn.”

Populair

Waarom juist nu de waterontharders zo populair zijn is voor Dijkerman wel duidelijk. “Mensen zijn nu bezig met verduurzamen en het milieu. Door je water te ontkalken gaan je apparaten als een wasmachine, vaatwasser, kranen of verwarmingselementen veel langer mee.” Kalkaanslag in verwarmingselementen zorgt ervoor dat deze je woning minder goed kunnen verwarmen. Een waterontharder voorkomt dit probleem en zorgt voor de vermindering van je jaarlijkse energiefactuur. Andere huishoudelijke apparaten gaan ook langer mee, wat natuurlijk ook weer invloed heeft op je portemonnee.

 | LGLD

Milieu

Door je water te ontkalken heb je minder schoonmaakmiddelen nodig, wat bijdraagt aan een beter milieu. Ook zijn er meerdere meldingen dat het ‘zachte’ water beter is voor je huid en met name bij mensen met eczeem en psoriasis. Bij ‘hard” water droogt de huid meer uit. “Veel mensen die een waterontharder hebben, zeggen dit ook direct te kunnen merken.” 

Prettig voor de klant

Dijkerman is een geboren in Laren, maar woont inmiddels alweer 10 jaar in Lochem met zijn vrouw en dochter van 3 jaar. Dijkerman kan alle klussen zelfstandig af. een waterontharder wordt gebruikelijk zo dicht mogelijk bij de waterkraan. “Elke situatie is weer anders en zo moet er ook af en toe wat ter plaatse aangepast worden. Dit doe ik allemaal zelf. Dat is wel zo prettig voor de klant.” Dijkerman komt altijd eerst vrijblijvend langs voor een afspraak om de wensen te bespreken. Samen wordt er naar een geschikte locatie gezocht, waarna Dijkerman de klant van a tot z ontzorgt.

“Het is wel raadzaam om om de zoveel jaar even alles na te laten kijken. Het gaat immers om je drinkwater.”

Zakelijke markt

Ook voor de zakelijke markt wordt het steeds belangrijker om de kwaliteit van het water te verbeteren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de horeca, sportcentrums, verenigingen, veehouders en scholen. “Ik merk dat ondernemers ook steeds meer gaan nadenken over duurzaamheid. Wat voor de particulieren geldt, is bij bedrijven natuurlijk ook van toepassing.” 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.