FDF-voorman Albert Markerink krijgt taakstraf na rellen
Albert Markerink (rechts) tijdens een radio-interview.

FDF-voorman Albert Markerink krijgt taakstraf na rellen

Albert Markerink - een frontman van Farmers Defence Force (FDF) uit Lochem - is door de politierechter veroordeelt voor het plegen van openlijk geweld tegen een politieauto. Dit gebeurde tijdens rellen rondom het huis van stikstofminister Christianne van der Wal.

Een groep boze boeren wilden demonstreren tegen het stiktofbeleid bij het huis van de minister. De politie had de buurt afgezet, wat tot grote agressie zorgde. Markerink trapte de ruit in. Verder spoten boeren hooi over de weg, over auto's en over agenten.

Excuses

De Lochemmer heeft zijn excuses aangeboden aan de rechter. Maar ondanks dat vond de rechter de actie's intimiderend, omdat het zich rondom het huis van de minister afspeelde.

Naast het vernielen van de auto maakte Markerink zich schuldig aan het zich met geweld of bedreiging met geweld verzetten tegen politieagenten. Hij krijgt voor dit alles een voorwaardelijke celstraf van 1 maand. Daarnaast moet hij een werkstraf van 120 uur uitvoeren. Andere relschoppers kregen een lichtere straf.

Beelden van de rellen...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.