Bennie Jolink waarschuwt boeren voor FDF

Bennie Jolink waarschuwt boeren voor FDF

Bennie Jolink waarschuwt boeren op te passen met hun protestacties, omdat ze ‘een rampzalige uitwerking hebben op de publieke opinie’. Ook moeten ze zich volgens de zanger uit Hummelo niet laten opstoken door actiegroep Farmers Defence Force (FDF).

“Ik wil toch iets zeggen over de boeren, al weet ik nu al dat ze dat niet fijn vinden om te lezen”, begint Jolink zijn bericht op Facebook. Hij schrijft te begrijpen dat boeren ongerust zijn over hun toekomst, maar waarschuwt dat ze geen nieuwe vijanden moeten maken. “We hebben er al genoeg”, aldus de voorman van Normaal. Hij noemt onder meer GroenLinks en de Partij voor de Dieren in het parlement.

Jolink heeft geen goed woord over voor het protest voor het huis van stikstofminister Christianne van der Wal in Hierden. Hij waarschuwt dat daar ook mensen bij waren die geen boer zijn en alleen maar rotzooi willen trappen, zoals ‘volgelingen van die walgelijke Willem Engel’. Engel is de voorman van Viruswaarheid, een actiegroep die het coronabeleid van het kabinet bekritiseert.

Stikstofcrisis

Volgens Jolink is er nu eenmaal een stikstofcrisis, die ‘draconische maatregelen’ vergt. Dat is volgens hem de schuld van de overheid, die de afgelopen jaren een verkeerd beleid heeft gevoerd: “Maar we hebben en houden nog steeds een groot stikstofprobleem, dat door ons allemaal gedragen dient te worden.”

Ophef

Het is niet voor het eerst dat een bericht van Bennie Jolink op Facebook veel reacties oproept. Zo werd zijn standbeeld in Hummelo vorig jaar ‘monddood’ gemaakt, nadat hij schreef dat iedereen die geen coronaprik wil, een ‘asociale achterlijke wappie’ was. En in april werd zijn account tijdelijk geblokkeerd, nadat hij het opnam voor Johan Derksen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.