Hakunama Tentfeest in Warnsveld is groot succes
Onder andere Lijn 7 trad op.

Hakunama Tentfeest in Warnsveld is groot succes

Toen Rick Vreeman besloot een tentfeest te organiseren had hij met twee dingen geen rekening gehouden. Dat er een pandemie tussen zou komen en dat er tijdens het opbouwen een dun laagje sneeuw in het weiland zou liggen. Ondanks dat bleek het Hakunama Tentfeest in Warnsveld, een groot succes. 

Veel mensen trokken naar het weiland langs de N348 toe om grote namen zoals Mooi Wark en René Karst live te zien optreden. De grote tent in het weiland gaf niet de indruk van een ‘simpel feestje’, maar die van een heus festival. “Het is eigenlijk de Zwarte Cross in het klein”, zegt een bezoeker Thomas (19) uit Harfsen. En dat evenement is zeker een voorbeeld voor organisator Vreeman. “We hebben zelfs dezelfde beveiligers als op de Zwarte Cross. Ze noemen zichzelf sfeerbeheer en dat is precies wat we willen uitstralen.” Ze werken eveneens samen met drankmerken zoals Grolsch en Nozem. 

Lees verder onder de foto... 

 | Jelle Seubring / LGLD

Eerste echte feestweekend

Wie een blik op de kalender wierp kon concluderen dat dit weekend het eerste ‘echte’ feestweekend was sinds de coronapandemie. En daardoor concurreerde Vreeman, zonder dat het de bedoeling was, met hun grote voorbeeld. Want in hetzelfde weekend organiseerde De Feestfabriek (organisator Zwarte Cross en Mañana Mañana) in Lichtenvoorde het Startschotgala. “Eigenlijk zou ik daar eerst heen gaan, maar toen hoorde ik van dit tentfeest. Het is een stukje minder ver rijden en volgens mij ook een stuk gezelliger”, zegt bezoeker Miranda (39) uit de binnenstad van Lochem. “Ik kwam hier zelfs mensen tegen die ik van de Zwarte Cross ken. Zo’n feest als dit hadden de mensen echt nodig, na twee jaar niks doen.” 

Het organiseren van het feest had veel voeten in aarde. "Zo moesten we op zoek naar een stuk grond, praten met de eigenaar van dat stuk grond en pas daarna kun je pas echt gaan organiseren", legt organisator Rick Vreeman uit. Dit was allemaal in 2019. Anderhalf jaar later waren ze er helemaal klaar voor, maar toen kwam het coronavirus om de hoek kijken. Vreeman was even bang dat iedereen op het feest zich zou moeten laten testen. Uiteindelijk besloot het kabinet toch om het 1G-beleid te schrappen. "Ik heb nooit iemand veroordeeld over of hij wel of geen vaccin heeft. Het is je eigen keuze. Ik ben blij dat ik geen mensen hoefde te weigeren aan de poort. Het moest een feest voor iedereen worden."

Lees verder onder de foto...

Rick Vreeman. | Jelle Seubring / LGLD
Rick Vreeman.

Sfeer

"Het is echt voor de jongeren. Het feestaanbod is in deze regio wat matig. Dat merkte ik ook zelf toen ik hier in Warnsveld op school zat", beklemtoont Vreeman. Hij denkt dat het minimale aanbod qua activiteiten ervoor zorgt dat jongeren uit de regio Zutphen vertrekken. "Er is vraag naar een sfeertje zoals dit. Een tentfeest is een unieke belevenis wat echt past bij deze omgeving." 

Rick Vreeman vertelde eerder uitgebreid over zijn evenement... 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.