'Ineens kwam de overvaller voorbij rennen, hij leek erg gestresst'

'Ineens kwam de overvaller voorbij rennen, hij leek erg gestresst'

De dameskledingwinkel BijMaris, in het centrum van Lochem, is dinsdagochtend overvallen. De verdachte sloeg te voet op de vlucht. "Hij ging er heel snel vandoor", legt een man uit die dat zag gebeuren.

De winkel zit gevestigd aan de Tuinstraat in Lochem. De onbewapende man eiste geld en ging er vervolgens vandoor. Onduidelijk is of er buit meegenomen is. Omstanders vertellen dat hij geen tassen of iets dergelijks met zich meedroeg.

De overval vond plaats rond tien uur dinsdagochtend. De man die gezocht wordt is lichtgetint, rond de 20 jaar en droeg een stoffen trainingsbroek, een grijze hoodie en een mondkapje. Toen hij op de vlucht sloeg had hij zijn capuchon op.

Lees verder onder de foto...

De politie doorzocht het centrum. | Harm Seubring / LGLD
De politie doorzocht het centrum.

"Hij liep in één lange streep rechtdoor. Hij keek niet om zich heen. Hij droeg handschoenen, wat ik al vreemd vond. De man was heel snel uit het zicht. Doordat hij zo snel liep vroeg vond ik het erg verdacht", legt een omstander uit.

Gestresst

Hij ging er niet achteraan. "Want die was totaal niet bij te houden. Hij was ook heel gestresst en binnen de kortste keren uit het zicht verdwenen." De verdachte poogde om zo snel mogelijk het centrum van Lochem uit te komen.

Jesse Sprikkelman in gesprek met een man die de verdachte voorbij zag rennen...

Er was veel politie op de been. | Harm Seubring / LGLD
Er was veel politie op de been.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.