Kringloopwinkels worden steeds populairder: 'Vorig jaar waren de legpuzzels niet aan te slepen'
Gijs Coers en Anita Moeton van Gebruukt Gerei.

Kringloopwinkels worden steeds populairder: 'Vorig jaar waren de legpuzzels niet aan te slepen'

Kringloopwinkels worden steeds populairder merkt ook Gijs Coers van Gebruukt Gerei. Hij runt samen met vijftien vrijwilligers de winkel in het centrum van Lochem. De vrijwilligers komen uit Lochem en omstreken. Er zijn wat oudere mensen die als vrijwilliger werken maar ook mensen van de UVW. "Het zijn mensen die weer een ritme willen opbouwen", legt hij uit.

Harm Seubring krijgt een rondleiding door de kringloopwinkel. Lees verder onder de podcast...

Er is van alles te koop in deze winkel. “Vorig jaar waren de legpuzzels niet aan te slepen”, meldt hij. “Iedereen was tijdens de lockdown aan het puzzelen geslagen”. Er worden ook vaak spullen afgeleverd die kunnen worden verkocht. Deze gaan naar een goede doel, naar Roemenië. Enkele vrijwilligers kleden de winkel zo gezellig mogelijk aan. Alle spullen worden aangeboden door mensen uit de hele regio. Ze komen zelfs gratis spullen ophalen bij mensen.

Lage prijzen

Ook leveren ze spullen maar daar vragen ze wel een bijdrage voor. De prijzen proberen ze zo laag mogelijk te houden. Van de opbrengst wordt de huur, gas, water, licht en de bus betaald. Coers betaalt zichzelf ook uit want het is een particuliere kringloopwinkel.

Tijdens deze Corona-crisis heeft de winkel het zwaar. Er mogen maar een paar mensen per keer in de winkel. Het aanbod is minder maar ook de verkoop is minder. "Op dit moment moeten klanten vier uur van te voren een afspraak maken en dan hebben ze een half uur de tijd om te winkelen", zegt de Lochemer. "Gelukkig mogen we ondertussen 10 mensen ontvangen en gaat de omzet eindelijk wat omhoog."

 | Jesse Sprikkelman / LGLD

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.