Giorgio (21) zamelt speelgoed in voor zieke kinderen: 'ik wilde iets doen'

Giorgio (21) zamelt speelgoed in voor zieke kinderen: 'ik wilde iets doen'

Een inzamelingsactie voor speelgoed en knuffels beginnen voor zieke kinderen. Voor de 21-jarige Giorgio Addis uit Eefde is het de perfecte manier om iets voor de maatschappij te doen en voor de zieke kinderen te kunnen betekenen.

Het begon allemaal bij een tv-reclame die langskwam over zieke kinderen. Giorgio had altijd al in het achterhoofd om iets voor de maatschappij te betekenen, maar wist niet zo goed wat. "Bij geld doneren zie je vaak geen resultaat en weet je niet waar het geld naar toe gaat, vandaar dat ik het op deze manier wil doen", vertelt Giorgio. 

Brengpunt

De bedoeling van de inzamelingsactie is vooral het verzamelen van zo veel mogelijk speelgoed en knuffels. "Ik heb een heleboel vrienden en kennissen wie mij hiermee willen helpen in Zutphen en omgeving. Ze willen speelgoed ophalen in de wijk en ook een soort van naar een 'brengpunt' beginnen", vertelt de Eefdenaar. 

"Er is een vrouw in Ruurlo die mij helpt met het ontvangen van speelgoed en knuffels. Zij was het speelgoed in bad en wast de knuffels in de wasmachine in verband met corona en natuurlijk de hygiëne. Ook wordt het gesorteerd op leeftijd en op geslacht." Wanneer alles gewassen en gesorteerd is, is Giorgio van plan om met de verzamelde pakketten het land af te gaan. "Alles wat naar het wegbrengen over is, en nog binnenkomt breng ik naar meerdere stichtingen en/of de voedselbank", aldus Giorgio.

Corona-problemen

Vanwege corona is het moeilijk om in deze tijd iets te ondernemen, toch denkt Giorgio er positief over in: "Ik denk juist dat we in deze tijd klaar moeten staan voor de kinderen wie we eigenlijk niet of nauwelijks gezien of gehoord worden". De inzamelingsactie wil Giorgio wil de inzamelingsactie in ieder geval in de maanden januari tot mei volhouden, in verband met zijn studie.

Ondertussen heeft Giorgio een Facebookpagina opgezet en waren er al binnen een paar dagen al meer dan vijfhonderd volgers. Dagelijks krijgt Addis op zijn Facebookpagina nieuwe volgers erbij. Ook ontvangt Giorgio veel positieve reacties op de inzamelingsactie.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.