Gratis mondkapjes voor inwoners uit Brummen met een kleine beurs

Gratis mondkapjes voor inwoners uit Brummen met een kleine beurs

  •  Bescherming tegen corona
  •  14 oktober 2020
  •  

In Brummen worden volgende week gratis mondkapjes uitgedeeld. Wie een klein budget heeft kan deze krijgen van de gemeente Brummen. 

Het idee achter dit initatief is dat de gemeente vindt dat het voor iedereen mogeljk moet worden om zichzelf te kunnen voorzien van een mondkapje. Met het mondkapje kunnen ze zich beschermen tegen het coronavirus.

De gemeente heeft besloten om ieder Brummense inwoner die gebruik maakt van een minima-regeling, een gratis uitwasbaar mond-neuskapje te geven. "Geldtekort mag nooit een reden zijn om je niet aan de adviezen te kunnen houden. Dat is de reden waarom wij inwoners die bij ons bekend zijn omdat zij gebruik maken van een minima-regeling, een gratis mond-/neuskapje beschikbaar stellen", aldus wethouder Cathy Sjerps. Het dragen van een mondkapje moet niet afhangen of iemand daar geld voor heeft vindt Sjerps.  

Virus onder controle

De aankondigingsbrief naar ruim 800 inwoners die voor het mondkapje in aanmerking komen, is overigens ook al verstuurd door wethouder Cathy Sjerps. "Alleen samen krijgen we het virus onder controle." Onder dit landelijke motto wil het Brummense college zeker stellen dat ook iedereen mee kan doen.

Het besluit van het uitdelen van mondkapjes heeft Wethouder Volksgezondheid Ingrid Timmer vorig week tijdens het raadsforum wereldkundig gemaakt. Wethouder Timmer laat weten dat er voor ieder lid voor in het minimagezin voorzien kan worden van een mondkapje. Zeker voor gezinnen met één of meerdere kinderen kan de aanschaf van mondkapjes financieel behoorlijk aantikken. Want zowel op het voorgezet onderwijs als bij de meeste mbo en hbo geldt ook het dringend advies om mondkapjes te dragen." benadrukt Timmer.

Mondkapjes worden verplicht...

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.