Aantal coronabesmettingen in de regio neemt langzaam toe

Aantal coronabesmettingen in de regio neemt langzaam toe

Het aantal coronabesmettingen in de regio neemt langzaam toe. Deze week werden al 22 nieuwe besmettingen gemeld, in de gemeenten Zutphen, Brummen en Lochem. Volgens Annemieke Vermeulen, burgemeester van Zutphen, liggen er ook al enkele IC-patiënten in het Gelre Ziekenhuis.

Vermeulen benadrukt dat iedereen zich aan de regels moet houden, om zo het aantal besmettingen terug te dringen. "We moeten nu het verschil maken. Minder reizen, meer thuiswerken. Anders krijgen we echt maatregelen die heel lang gaan duren en daar is niemand bij gebaat." Het dringende advies blijft daarnaast ook: bij klachten blijf je thuis en laat je je testen. Dat kan nu ook dichterbij huis.

'Anders gaat het mis'

Eerder konden Zutphenaren met corona verschijnselen alleen terecht in Zelhem, Apeldoorn, Deventer of nog verder van huis. Nu zijn er inmiddels al twee teststraten in Zutphen. Beide teststraten zitten op industrieterrein de Revelhorst, aan de Loohorst 6. Uiteraard enkel op afspraak via het landelijke coronatest-nummer.

De kans op een 'tweede golf' wordt steeds groter. "Ziekenhuizen, ook in Zutphen, lopen steeds voller. We moeten even met z'n allen ons best doen, want anders gaat het mis." Vermeulen hoopt dat iedereen minimaal drie weken lang de maatregelen op te volgen, zoals het kabinet ook heeft aangegeven.

Ook horecagelegenheden moeten er opnieuw aan gaan wennen. Zij moeten de tent om 22.00 uur dichtgooien. Vanaf 21.00 uur mogen er geen mensen meer naar binnen. Sportverenigingen lijden er ook onder. Publiek is niet meer welkom en sportkantines blijven gesloten. Inmiddels is er ook het advies om in de openbare binnenruimtes, waar ook winkels onder vallen, een mondkapje te dragen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.