Over LokaalGelderland

LokaalGelderland biedt naast geschreven media ook videocontent aan.
© LGLD
LokaalGelderland is een jong en multimediaal kanaal. Er wordt realtime nieuws aangeboden op de website en de social media kanalen. Om het nieuws extra kracht te geven wordt er veel gebruik gemaakt van foto en video. Er wordt gewerkt met een redactie van ervaren mensen. LokaalGelderland brengt vooralsnog nieuws over de gemeente Zutphen, Brummen en Lochem.

LokaalGelderland is opgezet met de insteek om snel en bovendien gratis nieuws te brengen. Verslaggevers gaan ter plaatse bij 112-meldingen maar ook worden onderzoeken en achtergrondverhalen gebracht. Omdat de website onafhankelijk is kan de website misstanden aan het licht brengen en zitten de website aan niets of niemand vast.

LokaalGelderland vindt het belangrijk om samen te werken. Dit wordt gedaan met LochemsNieuws, een platform voor nieuws uit Lochem. In de toekomst moet dit gedaan worden met meer lokale platformen om zo meer regio’s te kunnen dekken en elkaar te kunnen helpen in de nieuwsvoorzieningen.

Er worden allerlei soorten nieuws gebracht. LokaalGelderland heeft redacteuren die van alle markten thuis zijn en elkaar goed kunnen aanvullen qua kennis. Langs de lijn staan sportverslaggevers en in de raadszalen zitten politieke verslaggevers. Zo biedt LokaalGelderland voor ieder wat wils.

© LokaalGelderland