Rectificatie: 'Steeds meer smartphone-angst tijdens eindexamen'

  • 22 mei 2018 - 16:11

In het artikel 'Steeds meer smartphone-angst tijdens eindexamen' (link ), daterende van 10 mei 2018, staan enkele onjuistheden. Deze zijn in het artikel gekomen door een persbericht verstuurd door Simone Jansen namens de huiswerkapp Mr. Chadd.

Enkele aangehaalde bronnen, Onderwijs van Morgen en studentenorganiatie LAKS, zijn onterecht aangehaald. Hun citaten zijn nooit door hen gegeven, maar vermoedelijk bedacht door de schrijver van het persbericht. Het is onbekend of de citaten van de examenleerlingen en de rector van een grote school wel juist zijn.

ANP

Het persbericht leek te zijn verzonden via ANP Pers Support, een database met mailadressen van persbureau ANP. De gegevens uit het systeem zijn door de medewerker van de app onbevoegd gebruikt. Ook is de vormgeving van het ANP zonder toestemming gebruikt en is onterecht gesuggereerd dat ANP de afzender was. Het ANP heeft de directie van Mr. Chadd aangesproken. “Wij betreuren het dat er gebruik gemaakt is van de naam van het ANP door één van onze medewerkers. Wij als directie zijn niet betrokken geweest bij deze actie, maar zullen ervoor waken en zorgen dat dit niet weer gebeurt. De medewerker in kwestie is op non-actief gesteld”, aldus Jan Kuipers en Kim van der Esch, oprichters van Mr. Chadd tegenover het ANP.


Terug naar Over LokaalGelderland
ADVERTENTIE

Op deze publicatie rust copyright.