Op badslippers in de gym

Op badslippers in de gym

Let op: de onderstaande tekst is een column, geen (nieuws)artikel.

Sommige sportscholen hebben een dresscode, las ik laatst in de krant. Dat vind ik wat overtrokken. Maar toen ik er in mijn eigen gym op ging letten, begon ik het toch een klein beetje te begrijpen. Waar de één erbij loopt alsof hij of zij op de camping is, lijkt het alsof de ander net uit een parenclub komt. 

Deze week stond ik in een sportwinkel om een nieuw outfit voor in de gym te scoren. Ik ga daar zo’n vier keer per week heen, dus dan moet je af en toe wel vernieuwen natuurlijk. Even stond ik met een tanktop in mijn hand. Een mouwloos shirt, zoals mensen het noemen die niet weten wat een tanktop is. Ik vroeg toen aan mijn partner: kan dit eigenlijk wel? Is dit niet te bloot voor in een sportschool? 

Wanneer mannen met een tanktop rondparaderen krijg ik het idee dat ze graag willen laten zien hoe afgetraind ze zijn. Maar ja, het zit wel een stuk comfortabeler dan een shirtje. Je mouwen kruipen niet omhoog tijdens het doen van je oefeningen. Ik heb ‘m weer teruggehangen. Maar mijn twijfel over het kledingstuk is nog niet weg. 

Vooral jonge dames hebben er een handje van om zich net iets te schaars te kleden. Ze lopen erbij alsof het 30 graden is en ze op een Spaans strand rondhuppelen. De legging lijkt een maatje te klein, want je ziet alle details. Ik heb geen dochter of vriendin. Maar ik zou me er niet comfortabel bij voelen wanneer een naaste zo gekleed naar de sportschool gaat. 

Ook mannen kunnen er wat van. Vooral in de late uurtjes ruik je de testosteron. Sommige hebben de neiging om dan hun t-shirt uit te trekken. En shirtless door de gym te huppelen. Dat vind ik not done. Doe gewoon iets aan. Je gaat toch ook niet zonder shirt naar de supermarkt? Of naar je werk? Vaak zijn dit mannen waar iets aan mankeert. Dat zie je direct. 

Maar er is ook nog een middenweg. Mensen die eruitzien alsof hun sportschoolbezoekje spontaan ontstond. Vanochtend zag ik en man rondlopen op badslippers. Hij had een oversized hoodie aan. Oké, het was kwart voor zes in de ochtend. Dus ik snap dat je dan comfortabele kleding aantrekt. Maar met daaronder je sportkleding toch? Dat was bij hem niet het geval. Hij liep erbij alsof hij op een camping in de buurt staat en last minute besloot de vroege uurtjes door te brengen in de gym. Toen hij naar het toilet ging pakte hij overigens niet zijn eigen toiletrol, gelukkig. 

Dan heb je ook nog het kaliber dat in hun dagelijkse kleding naar gaat sporten. Spijkerbroek, sneakers en een shirtje. Is dit omdat ze geen geld hebben voor sportkleding? Of willen ze hiermee nonchalance uitstralen? Ik vermoed het laatste.  

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.