Raven bij zonlicht

Raven bij zonlicht

Let op: de onderstaande tekst is een column, geen (nieuws)artikel.

Alle ouderen roepen het geregeld: waarom beginnen tegenwoordig al die feestjes zo laat? Ongelijk kun je ze niet geven. Want een goede club begint pas rond middernacht te bruisen. De deuren gaan rond 22.00 uur open. Een tijdstip waarop ik normaal heerlijk aan het Netflixen ben. 

Dat nachtelijke clubleven vind ik heerlijk. Tot vroeg in de ochtend dansen en drinken. Maar, ik kan me dat maar een paar keer per jaar veroorloven. Dat komt omdat ik in het weekend werk. Maar ook omdat ik daar echt twee dagen van moet bijkomen. En daarom vind ik het jammer dat er niet (ook) hele fijne feesten overdag georganiseerd worden. Want je kan toch ook overdag dansen op techno? 

Dansen terwijl het drie uur 's middags is geeft een hele andere beleving. Maar ik denk dat dat heel goed kan bestaan naast het nachtelijke clubleven. Helaas zijn er weinig organisatoren die het aandurven. In onze hoofdstad kun je op zondagmiddag lekker losgaan in Thuishaven. In andere grote steden is ongetwijfeld wel ergens wat te doen. Maar veel is het niet. En in Gelderland ga je al helemaal geen rave vinden. 

Daarom wil ik ondernemers uit het nachtleven oproepen: gooi je deuren ook eens op zondagmiddag open. Zet er een goede DJ neer. En geef mensen de kans om lekker te dansen. Ze kunnen er uitbrakken met een dubbele wodka, het weekend afsluiten met een Pina Colada en alle creatievelingen (waaronder ik) die werken in het weekend kunnen doen alsof het zaterdagnacht is. Er gaan ongetwijfeld een hoop mensen op af komen. 

Tuurlijk denk je nu: alle evenementen in de zomer zijn toch overdag? Dat is absoluut waar. Maar ook in de winter, lente en herfst wil ik feesten. Er zijn genoeg gelegenheden in de provincie te vinden die op zondagmiddag uitgestorven zijn. Dat moet veranderen. In corona-tijd werden er zo nu en dan dingen overdag georganiseerd. Omdat dat de enige optie was vanwege de regelgeving. Dat beviel mensen goed. Dus herintroduceer het! Raven bij zonlicht moet de trend van 2024 worden. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.