SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Tryfena van Huenen-Notten.
© LGLD
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Thuiswerken

Let op: de onderstaande tekst is een column, geen (nieuws)artikel.

Sinds corona werken veel mensen thuis, ook mijn man werkt vanuit huis. Voor veel huwelijken een hele uitdaging, maar bij ons gaat dat best goed. Nu werk ik niet vanuit huis, dus kunnen wij elkaar ook best nog wel een paar dagen per week ontlopen.  

Al mis ik wel het stiekem kunnen doen, lekker een middagje Netflix aan, en bingewatchen, zonder commentaar dat je wel een hele slechte serie kijkt. Oké, toegegeven, het was ook echt een heel slecht gemaakte Japanse serie, zelfs ik zag dat de baard overduidelijk geplakt was en de eenhoorn was net een paard met een voorbind, nouja je weet wel. 

Echt heel slecht, maar soms vind ik zo'n serie dus echt heerlijk! Het vele commentaar over de serie was dan ook flink aanwezig, dat krijg je dus als je man thuis werkt. Een ander nadeel is dat ik niet zo graag het huishouden doe als er iemand thuis is, een afwijking, ik weet het. Maar het huishouden doen is het leukst met de radio hard aan en meezingen. Beiden kan echt niet als manlief thuis werkt. Het schijnt dat ik vals zing, en iets met bellen voor het werk, heel flauw enzo.

"Het schijnt dat ik vals zing"

Maar ondanks dat alles vind ik het wel erg fijn dat hij thuis werkt,  hij kookt graag en nu elke dag, dat is een win win situatie, ik hou niet zo van koken en hij kan erg lekker koken! Wij zijn toch alweer zo'n 17 jaar samen, en dan nu al weer een half jaar op elkaars lip. Ik ben dan ook nog eens de minst romantische vrouw op deze planeet, maar vandaag had ik wel zo mijn momentje. Ik zei tegen mijn man: als ik jou nu zou leren kennen, dan werd ik weer verliefd op jou! Ja, zei mijn man, dat begrijp ik wel.

Ja, dat was dus weer genoeg romantiek voor de komende 17 jaar! Zolang we het verder prima kunnen vinden met elkaar, zonder hoog oplopende ruzies en wij zoveel bij elkaar zitten als nu, ach wie mist dan de romantiek nog? Toch hoop ik wel dat alles weer gauw normaal zal zijn, zodat ik weer fijn mee kan blèren met de muziek en heerlijk een middagje kan bingewatchen met een reep chocolade zonder dat ik commentaar krijg, of mijn reep chocolade hoef te delen.  

Tryfena van Huenen-Notten

Tryfena van Huenen-Notten is een onderneemster en columnist. Twee keer per maand schrijft ze hier over wat haar opvalt in de Zutphense samenleving.

Meer lezen van Tryfena van Huenen-Notten?


Reageren? Mail de redactie via [email protected].

Op deze publicatie rust copyright.