Tryfena van Huenen-Notten.
© LGLD

Wereldnieuws

Let op: de onderstaande tekst is een column, geen (nieuws)artikel.

De beste wensen voor 2019! Het jaar is alweer een week oud en natuurlijk gebeurd er weer veel in de wereld. Tegenwoordig komt het nieuws via vele kanalen binnen, zelfs nieuws dat vroeger nooit ons land zou hebben bereikt. De krantenkop die mijn aandacht trok: Agent schiet chihuahua in het gezicht. 

Alleen maar mogelijk in Amerika dacht ik nog, en jawel, het voorval was in Arkansas in Amerika. Wanneer er een grote agressieve hond de agent naar zijn strot had gevlogen, had ik het schietincident nog begrepen. Maar het hondje dat nogal te keer zou zijn gegaan was niet groter dan een cavia. Wanneer deze kleine een flinke sprong had gemaakt dan had het hooguit de knie van de agent kunnen bereiken, de kleine tandjes zullen vast scherp zijn geweest, maar de schade die dat beestje had kunnen toedienen aan deze agent, was nooit ernstig genoeg geweest om er een dokter voor in te moeten schakelen.

"Ja, het nieuws heeft soms wel eens een hoog gehalte slapstick"

Ja, het nieuws heeft soms wel eens een hoog gehalte slapstick. Zo ook: Inbrekers met hoogwerker van het dak geplukt. In Brabant kon de politie een twee van de drie inbrekers zo van het dak plukken. Alle drie de inbrekers zijn inmiddels veilig achter slot en grendel. In de gevangenis kunnen ze nu toch even goed nadenken over een carrière switch, want hier waren zij dus niet echt goed in. Maar ook in Australië gebeurde er iets waar je als moeder niet aan moet denken! De kop luid: Nachtmerrie: moeder vergeet peuter op autodak.

Och mijn hemel! Hoe kan je zoiets nu vergeten? Zou de moeder nog geen koffie hebben gehad? Was het peutertje stiekem op het dak geklommen? Wist de moeder niet dat het kind op de auto zat. Nou ja, het gebeurde dus en het moet toch een nachtmerrie zijn van vele ouders, je kind vergeten terwijl het op pakafstand van je vandaan is. Nieuws kan best grappig zijn, in elk geval de koppen erboven. Natuurlijk voor de mensen die betrokken waren bij deze gebeurtenissen moet het erg vervelend zijn geweest. Niemand wil het voorpagina nieuws worden, tenzij het een topprestatie is dan! Maar niet met onze eigen stommiteiten. Nee, het jaar is weer vers begonnen en dus ook dit jaar maken mensen domme fouten die het nieuws zal bereiken. Ik ben zeer benieuwd wat het jaar weer zal gaan brengen. 

Het nieuws zoals hierboven beschreven, had een decennia geleden nooit verder dan het lokale nieuws gehaald, maar wordt tegenwoordig zelf in Zutphen nog gelezen.

Wees dus voorzichtig met het uithalen van stommiteiten, voor u het weet bent u wereldnieuws!

Tryfena van Huenen-Notten

Tryfena van Huenen-Notten is een onderneemster en columnist. Twee keer per maand schrijft ze hier over wat haar opvalt in de Zutphense samenleving.

Meer lezen van Tryfena van Huenen-Notten?


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright.