Bobby Huisman.
© Eigen foto

De plaat en zijn verhaal: Purple Rain van Prince

Let op: de onderstaande tekst is een column, geen (nieuws)artikel.

Deze week een absolute topper van een ons helaas ontvallen legende, namelijk Purple Rain van Prince.

Het zesde album van 'his royal badness'. Purple Rain betreft het eerste album waar Prince samenwerkt met de legendarische begeleidingsband The Revolution. Prince had de gewoonte zich met geniale artiesten te omringen. The Revolution is daar geen uitzondering in.

"Helaas is Prince ons inmiddels ontvallen"

Het album behoeft nauwelijks introductie. Iedereen kent de klassiekers, when doves cry, let's go grazy en I would die for u. Op het album staan echter ook andere juweeltjes zoals computer blue, the beautiful ones en het vunzige darling nikki dat over een mastruberende vrouw in een hotellobby gaat. Daarnaast hebben een aantal nummers een andere afloop dan je van de radioversie kent. De grootmeester veranderd een aantal nummers aan het einde in ware klassieke kunststukjes. 

Lees verder onder de foto... 

Helaas is Prince ons inmiddels ontvallen. Mijn verwachting is dat wanneer het gekrakeel over de muziekrechten afgelopen is, er nog enkele juwelen van songs te voorschijn zullen komen uit de inmiddels beruchte kluis waarin Prince honderden songs zou hebben bewaard.

Genoeg over het album Purple Rain, oordeelt u zelf of bekijkt u de spraakmakende film die de gelijke titel draagt.

Deze plaat kopen?

De plaat die besproken wordt in de column van Bobby is de verkrijgen in platenzaak ‘Walk-In’ in Zutphen. De store is elke dinsdag t/m donderdag open tussen 10.15 en 18.00 uur, op vrijdag tussen 10.15 uur en 21.00 uur, op zaterdag tussen 10.15 en 17.00 uur en op zondag tussen 12.00 uur en 17.00 uur.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright.