SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Je kerstboom een nieuw leven geven is dit jaar erg populair

  •  Ruim honderd bomen
  •   14 januari 2020 - 07:03
  •  

ZUTPHEN - Je kerstboom een nieuw leven geven blijkt populair! Want het was zondag een komen en gaan bij de Kerstboomgaard op Stadsgoed Helbergen. De kerstbomen kwamen op kruiwagens, steekkarren, zelfs achter op de fiets naar de buurttuinen.

Onder het genot van warme chocolademelk, marshmallows bij het vuur en een goed gesprek gingen de kerstbomen de vruchtbare grond in. Doordat het een zachte winter is kunnen de bomen namelijk terug geplaatst worden. Met vereende kracht werd, door jong en oud,  het onwaarschijnlijke aantal van honderdveertien bomen teruggeplant.  

Advertentie

Opbloeien

Organisator Niels Hartvelt: "Ruim honderd bomen terugplanten tijdens een eerste poging overtreft alle verwachtingen. De kerstboomgaard zingt rond onder de Zutphenaren en dat belooft wat voor het volgende jaar! Los van het aantal bomen heeft iedereen vooral enorm genoten van de sfeer en het samenwerken.. Wat mij betreft het bewijs dat ook op grond met een tijdelijke bestemming iets moois kan opbloeien. Ik heb alweer een volgend plan dat ik graag in Zutphen zou realiseren!"

Op 13 en 20 december 2020 worden de bomen weer uitgegraven.

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.