SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Veel steun voor dakloze voedselbank, onder meer door actievoerende boeren

  •  Eigen gebouw gesloten
  •   20 december 2019
  • Laatste update: 20 december 2019 - 09:34
  •  
Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - De Voedselbank in Zutphen is hard aan het werk om alles geregeld te krijgen. Donderdag werd duidelijk dat hun pand vanwege een gevaarlijk geworden dakconstructie per direct werd gesloten. Een bedrijf uit de buurt, Oosterberg, heeft nu een tijdelijke locatie aangeboden. Ook krijgt de Voedselbank hulp uit andere hoeken.

Lees verder onder de video...

De dakconstructie van het pand, dat gehuurd wordt van de naastgelegen Voordeelshop, is niet meer te vertrouwen. De dakconstructie moet zeer waarschijnlijk vervangen worden. Voorzitter Gert Vrieze kreeg dat donderdag te horen. Ze mogen het pand niet meer in, al gebeurde dat vrijdag nog wel. "We hadden iets nodig en weten waar het lag, dus het kon wel even", aldus één van de medewerkers. De Voordeelshop is niet bereikbaar voor een verdere toelichting.

Advertentie

'Hulp is hartverwarmend'

Een bedrijf uit de omgeving schoot de voedselbank snel te hulp door een loods aan te bieden om de pakketen uit te delen. Vooralsnog kan de voedselbank gebruik maken van de locatie, maar onbekend is hoelang. De Zutphense Voedselbank kan dus niet meer bij de voorraad aan boodschappen die in haar eigen loods ligt. Juist nu kerst voor de deur staat, is dat een groot probleem. Gelukkig werd er snel hulp aangeboden uit de regio.

Diverse andere voedselbanken, waaronder die in Arnhem, hebben artikelen doorgestuurd. Hierdoor kan de voedselbank in Zutphen nog wel beschikken over iets om uit te delen. Een goed voorbereid pakket zal het echter niet zijn. Ook boeren die onlangs veel in het nieuws waren vanwege hun acties tegen het stikstofbeleid, schieten te hulp. "De hulp is echt hartverwarmend", aldus voorzitter Gert Vrieze.

Lees verder onder de foto...

De gemeente Zutphen heeft aangegeven de voedselbank bij te staan. "Het is natuurlijk ontzettend vervelend dat dit nu net voor de kerstdagen gebeurt. Voor wat betreft de dienstverlening van de Voedselbank, ik heb meteen gebeld met de directeur en onze hulp aangeboden. De Voedselbank heeft heel kordaat gehandeld. De Voedselbank houdt ons op de hoogte en waar mogelijk helpen we hen", aldus wethouder Laura Werger.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.