SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Minder evenementen in de Zutphense binnenstad volgend jaar

  •  Gemeente wil spreiding
  •   13 december 2019
  •  

ZUTPHEN - De evenementenkalender voor het nieuwe seizoen is vastgesteld. Er is een eerste stap gezet in een betere spreiding van evenementen, meldt de gemeente. Spreiding zowel in de tijd als in locaties. Dit moet er toe leiden dat Zutphen een aantrekkelijke evenementenstad blijft, met een goede balans tussen levendigheid en leefbaarheid.

De afgelopen jaren was de evenementenkalender vol met een concentratie van evenementen op en rond de drie markten. Dit terwijl de (binnen)stad veel meer locaties kent die geschikt zijn om wat moois neer te zetten. De kalender voor het komend seizoen kent een divers en evenwichtig aanbod, in Warnsveld en in Zutphen.

Advertentie

Door het verplaatsen van het Bevrijdingsfestival naar het ’s Gravenhof, geen muziek op de Groenmarkt bij de doorkomst van de Roparun en een aantal nieuwe evenementen op locaties buiten de drie markten in Zutphen, maken we een start op weg naar de betere balans. Daarnaast hebben we ook een aantal evenementen in de eerste maanden van het nieuwe jaar, zoals het huiskamerfestival Gluren bij de Buren en het nieuwe evenement Librije Boeken en Papier Fair in de Walburgiskerk.

Nieuwe evenementen

Er is volgend jaar ook ruimte voor nieuwe evenementen. Op de kalender staan bijvoorbeeld het een nieuw culinair festival in de Walburgiskerk, een tentfeest in Warnsveld, een nieuw evenemement bij het Bronsbergermeer en het culinair festival Vogelpark.

"We zijn blij met deze eerste stap richting een betere spreiding"
Burgemeester Annemieke Vermeulen

Burgemeester Annemieke Vermeulen: "We zijn blij met deze eerste stap richting een betere spreiding. Daarnaast is het fijn dat er nieuwe, kleinschalige evenementen komen, die diversiteit brengen in het aanbod en zo recht doen aan de veelzijdigheid van Zutphen. Ik verheug me er op om tijdens deze evenementen weer veel inwoners van Zutphen en Warnsveld te ontmoeten."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.