SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Andre Kodde.

Nu al zo’n 150 kerstbomen te vinden in Zutphense binnenstad

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - Dat de gemeente geen geld heeft voor een grote kerstoom in Zutphen betekent niet dat het kaal en saai zal blijven. Er zijn 150 kerstbomen door de hele binnenstad verspreid. 

Ondernemers hebben geld ingezameld om de kerstbomen in de binnenstad te kunnen krijgen. “Het zorgt voor een hoop sfeer”, legt Andre Kodde van Tent Around uit. Zijn bedrijf plaatst de kerstbomen in de binnenstad. “Sfeervol Zutphen moet het zijn toch? Dat lukt zo aardig. Met dank aan de ondernemers.” 

Advertentie

In verband met de bezuinigingen wil Zutphen geen bomen in de binnenstad plaatsen. Zowel in Warnsveld, De Hoven en in de binnenstad zijn initiatieven opgezet om ze er alsnog te krijgen. “Kerstbomen zijn gewoon leuk! Iedereen krijgt daar een warm gevoel bij”, beklemtoont Kodde. 

Ze hebben kerstbomen geplaatst op veel plekken. De hele bomenroute: Groenmarkt, Marspoortstraat, Stationsstraat, Laarstraat, Polsbroekpassage, Schupstoel, 's Gravenhof, Nieuwstad, Oude Bornhof en Spittaalstraat. 

Vernielingen

Of de bomen het tot kerst gaan overleven is nog wel de vraag. "Er is hier in het weekend veel uitgaanspubliek. Jullie boom is al door de hele straat geslingerd", legt een binnenstadbewoner uit. Hij doelt op de boom die tijdens het LokaalGelderland-programma TafelPraat geplaatst is in de Turfstraat. "Voorheen plaatste wij ook kerstbomen buiten. Dat doen we nu niet meer. Ik hoop dat die 150 bomen wel vast blijven zitten." Voorgaande jaren ging het nog wel eens mis: "Er zijn bomen flink vernield of gewoon verdwenen. Het is een wonder dat die van jullie er nu nog staat." 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.