SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Bezuinigingen of niet: de eerste kerstboom staat in het centrum van Zutphen

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - Het was geen handige beslissing van de gemeente Zutphen om te bezuinigen op de grote kerstboom in de binnenstad van Zutphen. Dat vindt binnenstadsmanager Remco Feith. Onder andere de ondernemers zorgen nu zelf voor een boom in het centrum. En de eerste is zelfs al geplaatst. 

Sfeer is een belangrijk element voor de Zutphense binnenstad. "Je moet uitkijken waar je op bezuinigt", vertelt Feith in de eerste aflevering van LokaalGelderland's TafelPraat. Hoeveel de bezuiniging de gemeente oplevert is niet bekend, wel is duidelijk dat er toch een grote kerstboom op de markt komt te staan. "Uiteindelijk hebben wij het met ondernemers voor elkaar gekregen. Jammer dat jullie (gemeente, red.) bezuinigen maar we gaan ons eigen plan trekken."

TafelPraat-presentator Jesse Sprikkelman sprak met Feith over het kerstbomen-probleem. Hij heeft daarna zelf een versierde kerstboom in de binnenstad geplaatst. 

TafelPraat is de rondreizende talkshow van LokaalGelderland. Presentator Jesse Sprikkelman gaat op verschillende plekken in gesprek met de meest uiteenlopende mensen. TafelPraat is de plek voor een goed gesprek, maar ook voor een gezellig gesprek op bijvoorbeeld een evenement.
Bekijk hier fragmenten en uitzendingen van TafelPraat

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.