SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Geen Black Friday maar Green Friday in de kringloopwinkels in de regio

REGIO - Kringloopwinkels in de regio doen mee aan Green Friday, een tegenhanger van Black Friday. Ze willen de positieve effecten van hergebruik onder de aandacht brengen. 

Black Friday wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstaankopen. Om de mensen naar de winkels te trekken, adverteren veel winkels met aanbiedingen. Er zijn winkels die al om drie uur open gaan, en om die tijd staan er al rijen kopers buiten. Maar waarom allemaal nieuwe spullen kopen, vragen de kringloopwinkels zich af? 

Advertentie

Aanbiedingen

“Bij ons hangen posters waarop staat Black is Green Friday. We doen het goedkoopste artikel dat iemand aanschaft gratis weg. We hebben geen speciale aanbiedingskratten, omdat we al heel erg goedkoop zijn. Wel hebben we een nieuwe kar staan met spullen die gratis weg mogen”, legt Renske Mooiman uit van kringloopwinkel Twinkeltje in Zutphen. 

Ook kringloopwinkel 2Switch doet mee. “Ook wij doen mee. We hebben posters hangen voor Green Friday. Bij ons filiaal in Westervoort wordt om 12.00 uur een CO2 uitstootcheque overhandigd aan de wethouder. Deze uitreiking vertegenwoordigd al onze filialen, dus ook die in Zutphen.” 

Niet iedereen doet mee

In Brummen wordt Green Friday ook gehouden. “Wij doen uiteraard mee aan de Green Friday. Onze actie die dag zal zijn: alle boeken, cd's, dvd's en LP’s 1 +1 gratis. Het goedkoopste product is dan gratis”, legt Maaike Kappers uit van kringloopwinkel Litania's Zonnestraal. Iets verderop zit kringloopwinkel Van Oud naar Nieuw, daar doen ze niet mee. “Wij doen hier niet specifiek aan mee, maar wel de hele dag en het jaar door”, aldus Eelco de Gans.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.