SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Hanzehof krijgt tonnen voor onderhoud om veiligheid te waarborgen

  •  Toekomst nog onzeker
  •   06 november 2019 - 12:52
  •  

ZUTPHEN - Het Zutphense theater de Hanzehof krijgt zes ton van de gemeente om achterstallig onderhoud uit te voeren. Dat heeft het college besloten. Het geld is nodig om het voortbestaan en de veiligheid te waarborgen.

Het theatergebouw is in een slechte staat. Onder meer de verwarmingsinstallatie, de koelingen en het inbraaksysteem zijn aan vervanging toe. Met het geld van de gemeente kan de Hanzehof zo'n vier tot zes jaar vooruit. Ook wordt het geld gebruikt voor het ontslag van voormalig directeur Mirjam van Tiel. De ontslagvergoeding en rechtszaak kostte de Hanzehof zo'n 100.000 euro.

Advertentie

Toekomst

De beschikbare tonnen zijn lang niet genoeg om het hele gebouw weer op te knappen. De toekomst van het theater, waar ook een vergadercomplex in is gevestigd, is erg onzeker.

Nog dit jaar moet de gemeente een besluit nemen over de toekomst. Er zijn drie opties: slopen , nieuwbouwen ef renoveren. Het college ziet het liefst een sloop van het vergadercomplex en een renovatie van de Buitensoïciteit. Dat zou acht miljoen euro moeten kosten. Deze maand wordt er een plan gepresenteerd.

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.