SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

PvdA maakt zich zorgen om toekomst Zutphens wijkcentrum De Uitwijk

  •  Huur gaat mogelijk omhoog
  •   04 november 2019 - 07:15
  • Laatste update: 04 november 2019 - 15:43
  •  

ZUTPHEN - De Zutphense PvdA-fractie heeft schriftelijke vragen gesteld over de toekomstige huurprijs van wijkcentrum De Uitwijk. De exploitatie van het wijkgebouw in de Zuidwijken dreigt onbetaalbaar te worden, vinden ze. 

Volgens informatie van de wijkraad heeft de gemeente het voornemen om de huur van het gebouw te verhogen naar 26.000 euro per jaar vanaf 2021. Daarnaast heeft het gebouw een grondige onderhoudsbeurt en een nieuwe keuken nodig. De partij vraagt waarop de huurprijs van 26.000 euro is gebaseerd. Het is een oud pand dat in 2000 voor het laatst is onderhouden. Fractievoorzitter Jasper Bloem vraagt: “Wat gebeurt er dan, als de 26.000 euro niet wordt opgebracht? Gaat het wijkcentrum dan sluiten? En wat schiet de gemeente er dan mee op? Er zijn dan geen inkomsten uit het gebouw en we zitten dan met een gesloten wijkcentrum.”

Advertentie

Toekomst

De Uitwijk is volgens de PvdA belangrijk voor de Zuidwijken. Bloem: “Vrijwilligers in de wijkraad vergaderen nu al twee jaar over de toekomst van het wijkgebouw. Voor hen is het belangrijk dat er een knoop wordt doorgehakt. Dat zij duidelijkheid hebben over de toekomst van het wijkcentrum en dat het onderhoud van het gebouw wordt aangepakt.”

In het sociaal domein heeft de gemeente juist het voornemen om lichte vormen van ondersteuning in de wijk te versterken, om zwaardere zorg te voorkomen. De partij vindt dat de wijkcentra een belangrijke bijdrage daaraan kunnen leveren.

Jasper Bloem (rechts).

Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.