Medium Derek Ogilvie komt naar Zutphen

Medium Derek Ogilvie komt naar Zutphen

Denk je dat wij mensen contact kunnen maken met onze nabestaanden? Of denk je dat het complete onzin is? Als er iemand is die het wel gelooft is het Derek Ogilvie, en hij komt naar Zutphen om zijn gelijk aan te tonen. 

Advertentie

De meeste mensen kennen hem als één van de beroemdste mediums in ons land; zijn eerste televisieoptreden met Baby’s Wil is Wet was in 2007 op RTL4. Door het succes van deze televisieserie maakte Derek door de jaren heen nog vele andere tv-shows en toerde hij door heel het land met zijn theatershows. Ondanks dat hij al een paar jaar niet op televisie te zien is geweest, gaat Derek nog steeds door zijn theatershows en komt hij naar Zutphen op 6 november in Theater de Hanzehof vanwege The Reunited Tour.

Waarom kom je naar Zutphen?

"Ik ben dol op optreden in Nederland omdat het publiek hier altijd erg gastvrij is. Het theater is daarbij echt een plek waar ik mijzelf kan zijn en waar mensen mijn echte persoonlijkheid kunnen ervaren. Ik kan niet geloven dat het inmiddels al 11 jaar geleden is dat mijn eerste theatershow in Amsterdam plaatsvond. Sindsdien ben ik elk jaar op tournee door Nederland gegaan, maar er is nog steeds een aantal locaties in Nederland waar ik nooit de kans heb gehad om op het podium te staan. Ik ben dus erg blij om te kunnen verschijnen in Theater Hanzehof tijdens de aankomende The Reunited Tour.”

Advertentie

Wat kunnen we van een theatershow verwachten?

“Ik denk dat de meeste mensen naar een show komen omdat zij op zoek zijn naar een bericht van een overleden dierbare of omdat ze gewoon nieuwsgierig zijn naar wat ik doe. Deze keer verschijn ik in kleinere theaters omdat ik meer contact wil maken met het publiek. Dat is immers waar de mensen voor komen en dit verhoogt daarbij de kans voor bezoekers dat zij een reading krijgen. Natuurlijk kan ik niet van tevoren voorspellen met wie ik in contact zal komen omdat de geesten uiteindelijk de baas zijn, maar ik doe natuurlijk altijd mijn best om zoveel mogelijk mensen te verbinden met degenen die zij hebben liefgehad en verloren.” 

Hoe zijn de reacties van het publiek?

“Als je mij op tv ziet krijg je eigenlijk maar een klein deel te zien van wat ik doe. Ik houd ervan om op het podium te staan en geef graag bijzondere berichten door van overledenen aan familieleden of vrienden. Voor mensen in het theater zijn deze details vaak van enorm belang. Tijdens een liveshow kom ik ook graag in het publiek en loop ik rond door de zaal. Natuurlijk zijn er emotionele momenten wanneer iemand een overleden dierbare herkent aan mijn berichten of details, maar vaak wordt er ook gelachen en is de sfeer luchtig. Alles wat ik doe wordt gevolgd door een cameraploeg en rechtstreeks op een groot scherm op het podium getoond. Daarom maakt het niet uit of je op het balkon zit of niet; ik ga waar de geesten mij sturen. Er is tevens een tolk omdat ik weet dat niet iedereen mijn Engels even goed begrijpt. Én ik spreek natuurlijk ook geen Nederlands.”

Advertentie

Zijn de theatershows in de loop der jaren veranderd?

“Ik heb de afgelopen jaren een paar moeilijke uitdagingen gehad maar die ups en downs in mijn leven, vooral het verlies van mijn vader door kanker en de zelfmoord van mijn beste vriend, hebben mij geholpen  de enorme impact van het verliezen van een dierbare beter te begrijpen. Dit heeft me aanzienlijk geholpen in mijn werk als medium.”

Hoe ga je om met sceptici in je publiek?

“Ik vind het prima als mensen hun eigen mening hebben over mij en mijn werk. Het is heel gebruikelijk dat er sceptische mensen in het publiek zitten, dit zijn vaak mensen die door partners of vrienden naar mijn show zijn meegenomen. Velen komen naderhand naar mij toe en geven aan dat ze door mijn show zijn geraakt en dat ze niet langer sceptisch zijn of op zijn minst overwegen hun mening bij te stellen. Maar het komt natuurlijk ook voor dat mensen weer vertrekken met dezelfde mening.”

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.