SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Doek lijkt gevallen voor restaurant 't Runderke

  •  Een horecazaak minder
  •   15 oktober 2019
  • Laatste update: 15 oktober 2019 - 17:28
  •  Verscheen eerder bij

LOCHEM - Restaurant ‘t Runderke aan de Noorderwal is al sinds eind vorige week gesloten. In Lochem gaat het gerucht dat de zaak failliet zou zijn, maar dit wordt (nog) niet bevestigd door het insolventieregister van de rechtbank Gelderland. De betrokkenen waren nog niet bereikbaar voor commentaar.

Personeel van het restaurant heeft van de leiding te horen gekregen dat de hoge temperaturen van de afgelopen zomer mede de oorzaak zouden zijn van de sluiting. De eigenaar is Bertus Bröcker, die meerdere horecazaken bezit, meest op de Veluwe.

Advertentie

Leveranciers

De website van ‘t Runderke is nog niet geheel verwijderd, maar de meeste inhoud is gewist. Ook de mogelijkheid om te reserveren is verdwenen. In Lochemse horecakringen gaat het verhaal dat de eigenaar zelf het faillissement heeft aangevraagd en dat verschillende lokale leveranciers met oninbare bedragen worden geconfronteerd.

Beoordelingen

Het restaurant kende tot dit jaar een grote toeloop en kreeg hoge waarderingscijfers van klanten. De laatste tijd waren de recensies op de restaurantsite The Fork (voorheen Iens) zeer wisselend. Iemand schrijft daar dat het eerder door hem/haar met een 9,5 beoordeelde restaurant in een half jaar tijd is afgegleden tot ‘een veredelde snackbar’. Overigens blijven andere bezoekers wél positief.


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.